Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Галат, Лариса Миколаївна | |
dc.date.accessioned | 2020-06-10T08:54:41Z | |
dc.date.available | 2020-06-10T08:54:41Z | |
dc.date.issued | 2020-01 | |
dc.identifier.citation | Галат Л.М. Плодоовочева складова у формуванні продовольчої безпеки України. Агросвіт. 2020. №2. С.89-100. | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/3681 | |
dc.description.abstract | У статті оцінено сучасний стану розвитку галузі плодоовочівництва в Україні та визначено її роль у формуванні продовольчої безпеки з урахуванням перспектив розвитку галузі, динаміки плодоовочевого ринку та сучасних тенC денцій світової економіки. Проведено аналіз динаміки виробництва та споживання плодів, ягід, винограду, овочів, картоплі в Україні за період з 2000 до 2018 рр. Розглянуто структуру виробництва плодоовочевої продукції за категоріями господарств. Проведено порівняння обсягів виробництва основних видів плодоовочевої продукції з обсягами споживання, а також рівня споживання у розрахунку на одну людину з раціональними нормами споживання окремих видів плодів та овочів. Досліджено основні індикатори продовольчої безпеки, індекси достатності споживання плодоовочевої продукції та її економічна доступність, визначено оцінки достатності споживання фруктів та овочів в Україні за роками. Встановлено, що рівень виробництва овочів та картоплі такий, який відповідає рівню забезпечення населення цими продуктами харчування у повному обсязі. Забезпеченість українських споживачів фруктами, ягодами, виноC градом вітчизняного виробництва складає 68%, реальний рівень споживання 58% від раціональних норм. Надано пропозиції для подальшого розвитку галузі овочівництва і садівництва в Україні, який має здійснюватиC ся шляхом адресної підтримки розвитку ягідництва, закладки інтенсивних садів кісточкових плодових дерев, формуC вання інфраструктури доробки, переробки та зберігання плодовоCягідної продукції, забезпеченню її якості. ЗапроC поновано форми громадської чи партнерської взаємодії між виробниками плодів і овочів та органами місцевого саC моврядування з метою продуктової допомоги малозабезпеченим верствам населення. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Дніпровський державний аграрно-економічний університет | ru |
dc.subject | продовольча безпека | ru |
dc.subject | індикатори продовольчої безпеки | ru |
dc.subject | виробництво фруктів та овочів | ru |
dc.subject | споживання фруктів та овочів | ru |
dc.subject | баланси виробництва і споживання | ru |
dc.subject | індекси достатності споживання | ru |
dc.subject | Кафедра менеджменту організацій | ru |
dc.title | Плодоовочева складова у формуванні продовольчої безпеки України | ru |
dc.type | Article | ru |