Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Новікова, Наталія | |
dc.contributor.author | Ряполова, Ірина | |
dc.date.accessioned | 2020-06-09T08:48:48Z | |
dc.date.available | 2020-06-09T08:48:48Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.citation | Новікова Н. В. Проблеми впровадження інновацій у харчовій промисловості. / Н. В. Новікова, І. О. Ряполова // Вісник Херсонського національного технічного університету. – Херсон, 2020. –№ 1(72), Ч. 1, С. 117–122 | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/3606 | |
dc.description.abstract | Встановлено, що механізм впровадження технологічних інновацій передбачає початкові витрати на відповідні маркетингові дослідження, які є підґрунтям з’ясування потреби в певній продукції. З’ясовано, що попит на певну продукцію на його еволюційні чи революційні зміни сприяють виникненню попиту на технології та обладнання. Таким чином, харчові підприємства, розвиваючи споживчий ринок та стимулюючи певні уподобання споживачів, потрапляють у коло зміни потреб, яке і змушує підприємства впроваджувати технологічні інновації. Визначено, що механізм впровадження технологічних інновацій повинен містити у собі і організаційну, і технологічну частини, у результаті чого можна уникнути помилок у виборі обладнання та технології, як технологічного характеру так і маркетингового. Доведено, що технологічні інновації є чинником подальшого розвитку продуктових інновацій, які у свою чергу сприяють формуванню інфраструктурних та маркетингових інновацій . Встановлено, що питома вага підприємств, які взагалі займаються інноваціями є досить стабільною, проте загальна сума витрат поступово зростає, у тому числі й витрати на придбання нових технологій та обладнання. Інноваційна діяльність на підприємствах, особливо харчової промисловості, потребує якісно нового підходу. Вона повинна бути не одиничним актом впровадження будь-якого типу інновації, а стратегічно орієнтованою системою заходів з розробки, впровадження, освоєння, виробництва, комерціалізації та оцінки ефективності інновацій. З'ясовано, що в цілому інновації у харчовій промисловості у більшості випадків мають косметичний характер, а не кардинальний (має місце псевдоінновація). Але попри цього доведено що технологічні інновації є каталізатором інших інновацій — продуктових, інфраструктурних, маркетингових, що створює системність інновацій на підприємствах. Визначено, що технологічні інновації можна поділити за терміновістю впровадження. При цьому для підприємств харчової промисловості найбільш розповсюдженими є короткотермінові та середньотермінові інновації. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Херсонський національний технічний університет | ru |
dc.subject | харчова промисловість | |
dc.subject | проблеми технологічних інновацій | |
dc.subject | терміновість впровадження інновацій | |
dc.subject | innovation | |
dc.subject | technological innovation | |
dc.subject | food industry | |
dc.subject | problems of technological innovation | |
dc.subject | urgency of innovation | |
dc.subject | інновації | ru |
dc.subject | технологічні інновації | ru |
dc.subject | Кафедра інженерії харчового виробництва | ru |
dc.title | Проблеми впровадження інновацій у харчовій промисловості | ru |
dc.type | Article | ru |