Репозиторий Dspace

Санітарно-гігієнічні показники молока-сировини, які впливають на якість сиру

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Ряполова, Ірина
dc.contributor.author Новікова, Наталія
dc.date.accessioned 2020-06-09T08:04:41Z
dc.date.available 2020-06-09T08:04:41Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.citation Ряполова І. О. Санітарно-гігієнічні показники молока-сировини, які впливають на якість сиру / І. О. Ряполова, Н. В. Новікова //Вісник ХНТУ. - Херсон, 2020. – Вип. 1(72), Ч. 1. – С. 129–134. ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/3605
dc.description.abstract У даній роботі наведено результати спостереження за умовами отримання молока-сировини яке призначене для виробництва сиру від різних груп постачальників, які умовно можна поділити на дві групи. До першої можна віднести ферми з належним виконанням гігієнічних вимог отримання молока-сировини. До другої групи - постачальники, де виявлено невідповідності належного виконання гігієнічних вимог отримання молока. Визначено можливі біологічні ризики при виробництві молока та контрольні міри по їх недопущенню. До молока, що направляється для виготовлення сирів, пред'являють підвищені гігієнічні вимоги. Між початком переробки молока і випуском готового продукту проходить тривалий час, і мікрофлора, що витримала пастеризацію може завдати шкоду якості продукції і здоров'ю людей. Режими пастеризації молока при виробництві сира значно м'якші і це не гарантує загибель усіх патогенних мікроорганізмів. Встановлено, що молоко-сировина яке приймається на ПАТ «Новокаховський маслосирзавод» від різних груп постачальників може бути використана для виробництва різної продукції. Молоко отримане від корів із молочно - товарних ферм за мікробіологічними показниками та сичужно-бродильною пробою може бути використане для виробництва твердих сичужних сирів. Низька якість збірного молока-сировини (постачальник ІІ групи) створює серйозні труднощі для переробних підприємств, які повинні гарантувати безпечність своєї кінцевої продукції для здоров’я людини, тому молоко від тварин приватного сектору може бути перероблене на вершкове масло або плавлені сирки. Виробництво молока належної якості та безпеки в умовах приватного сектору можливе із використанням системи контролю біологічних небезпечних чинників та розробкою контрольних заходів з метою мінімізації їх впливу. Також необхідно орієнтувати власників худоби на системне визначення небезпечних чинників і виконання запобіжних заходів, які суттєво впливають на безпеку молока. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Херсонський національний технічний університет ru
dc.subject біологічні ризики
dc.subject мезофільні мікроорганізми
dc.subject соматичні клітини
dc.subject бродильна проба
dc.subject milk raw materials
dc.subject hygiene requirements
dc.subject biological risks
dc.subject mesophilic microorganisms
dc.subject somatic cells
dc.subject fermentation test
dc.subject молоко-сировина ru
dc.subject санітарно-гігієнічні вимоги ru
dc.subject Кафедра інженерії харчового виробництва ru
dc.title Санітарно-гігієнічні показники молока-сировини, які впливають на якість сиру ru
dc.type Article ru


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в DSpace


Просмотр

Моя учетная запись