Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Середюк, В. Ю. | |
dc.contributor.author | Іванів, М. О. | |
dc.date.accessioned | 2020-05-29T14:48:13Z | |
dc.date.available | 2020-05-29T14:48:13Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.identifier.citation | Середюк В.Ю., Іванів, М. О. Стрип-тілл в малих та середніх господарствах: перспективи впровадження. Перспектива: зб. наук. пр. Херсон, 2018. Вип. 31. С. 178-179 | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/3483 | |
dc.description.abstract | В Україні широко застосовують різні види обробітку ґрунту, і кожна із них має свої сильні і слабкі сторони. Технологія стрип - тілл поєднала переваги кожної із систем і стала актуальною для вирощування просапних культур. Проте не всі технології обробки ґрунту завжди ефективні з погляду повноцінного використання добрив і раціонального загортання рослинних решток. Так, суцільну обробку ґрунту нелогічно проводити за виробництва просапних зернових культур. А, наприклад, за традиційної системи обробки ґрунту обробляється весь орний горизонт, що є витратною операцією, до того ж при цьому проблемним залишається внесення добрив та ефективність їхнього використання. У консервувальній технології проблематичним є отримання смуги із потрібними параметрами ґрунту в різних за глибиною шарах. У міні-тілл і ноу-тілл неможливо розмістити добрива у глибинних горизонтах і локалізовано розподілити поверхнею поля рослинні рештки. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | ДВНЗ "Херсонський державний аграрний університет" | ru |
dc.subject | обробка грунту | ru |
dc.subject | tillage | ru |
dc.subject | технологія стрип - тілл | ru |
dc.subject | strip - till technology | ru |
dc.subject | покращення якості грунту | ru |
dc.subject | improving soil quality | ru |
dc.subject | Кафедра рослинництва та агроінженерії | ru |
dc.title | Стрип-тілл в малих та середніх господарствах: перспективи впровадження | ru |
dc.title.alternative | Strip-till in small and medium farms: prospects of implementation | ru |
dc.type | Article | ru |