DSpace Repository

Стан родючості ґрунтів та їх значення для розвитку землеробської галузі та в підвищенні врожаю зерна озимих культур

Show simple item record

dc.contributor.author Гамаюнова, В.В.
dc.contributor.author Хоненко, Л.Г.
dc.contributor.author Глушко, Т.В.
dc.contributor.author Музика, Н.М.
dc.date.accessioned 2020-05-10T16:03:42Z
dc.date.available 2020-05-10T16:03:42Z
dc.date.issued 2019-03-20
dc.identifier.citation Гамаюнова В.В., Хоненко Л.Г., Глушко Т.В., Музика Н.М. Стан родючості ґрунтів та їх значення для розвитку землеробської галузі та в підвищенні врожаю зерна озимих культур. Роль наук про землю в народному господарстві: стан і перспективи (присвячена Всесвітньому Дню Землі) Збірник матеріалів Міжнародної науково-практичної конференції 20 березня 2019 року. Херсон: ДВНЗ «ХДАУ» С.67-74. ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/3228
dc.description.abstract Сівозміна передбачає зниження чисельності шкідників, бур’янів, сприяє накопиченню органічної речовини, що підвищує водопроникність і водо утримуючу здатність ґрунту, збагачує його біологічним азотом за рахунок фіксації його бобовими культурами тощо. Крім того при чергуванні сільськогосподарських рослин з різними біологічними особливостями, масою, розміщенням і глибиною проникнення кореневої системи, знову ж зростає водо утримуюча здатність ґрунту, покращується його структурний стан, забезпеченість елементами живлення тощо. Загалом запровадження науково обґрунтованого чергування сільськогосподарських культур дозволяє знизити витрати на їх вирощування до 15-20% за рахунок вище названих позитивів, головними з яких є підтримання ґрунтової родючості та поживного режиму. Забезпеченість рослин елементами живлення впродовж вегетаційного періоду в свою чергу сприяє активізації фотосинтетичних процесів, істотному підвищенню рівня врожайності зерна та покращенню його якості. За оптимізації поживного режиму значно ефективніше використовуються запаси ґрунтової вологи та опадів на формування врожаю. До того ж значення попередника також визначають і оцінюють саме за наявністю елементів живлення та вологи залишених для наступних культур. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher ДВНЗ «ХДАУ» ru
dc.subject озимі культури ru
dc.subject winter crops ru
dc.subject ячмінь ru
dc.subject barley ru
dc.subject тритикале ru
dc.subject triticale ru
dc.subject жито ru
dc.subject rye ru
dc.subject попередник ru
dc.subject predecessor ru
dc.subject фон живлення ru
dc.subject power background ru
dc.subject урожайність ru
dc.subject crop capacity ru
dc.subject коефіцієнт водоспоживання ru
dc.subject water consumption ratio ru
dc.subject Кафедра рослинництва та агроінженерії ru
dc.title Стан родючості ґрунтів та їх значення для розвитку землеробської галузі та в підвищенні врожаю зерна озимих культур ru
dc.title.alternative The state of soil fertility and their importance for the development of the agricultural sector and in increasing the grain yield of winter crops ru
dc.type Thesis ru


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account