Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Шангар, О. С. | |
dc.contributor.author | Сидякіна, О. В. | |
dc.date.accessioned | 2020-04-25T20:05:18Z | |
dc.date.available | 2020-04-25T20:05:18Z | |
dc.date.issued | 2014-01 | |
dc.identifier.citation | Шангар О. С., Сидякіна О. В. Визначення придатності каштанових ґрунтів Голопристанського району Херсонської області для формування запланованого рівня врожайності плодів томату. Збірник тез доповідей Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів та аспірантів «Вклад молоді у розвиток агропромислового виробництва України». 14–16 січня 2014 р. Кіровоград, 2014. С. 70–73. | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/2797 | |
dc.description.abstract | Досліджуваний ґрунт, на якому планується вирощувати томати, відноситься до каштанового середньосуглинкового слабкосолонцюватого. Тип засолення за аніонним складом – сульфатний, за катіонним – магнієво-кальцієвий. Вміст аніонів і катіонів, сума токсичних солей у ґрунтовому розчині не перевищує їх гранично допустимої концентрації. Розрахунок щільного залишку свідчить про можливість вирощування без втрат урожаю будь-яких культур, у тому числі й слабосолевитривалих, до яких відноситься томат. Глибина гумусного і кореневмісного шарів ґрунту свідчить про можливість проведення глибокої оранки. Тому за вирощування томатів в якості основного обробітку ґрунту пропонується проведення оранки на глибину 23–25 см з наступним глибоким розпушуванням до 80 см (можливий комбінований обробіток при доукомплектації плугів Лемкен ґрунтопоглиблювачами). Максимальна глибина міжрядних обробітків 6–8 см. Для нейтралізації лужної реакції середовища пропонується провести гіпсування ґрунту. Розрахункова доза внесення гіпсу для шару ґрунту 0–30 см визначена як 2,4 т/га. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Кіровоград: МОВ КНТУ | ru |
dc.subject | каштановий ґрунт | ru |
dc.subject | chestnut soil | ru |
dc.subject | ґрунтовий профіль | ru |
dc.subject | soil profile | ru |
dc.subject | ґрунтовий розріз | ru |
dc.subject | soil section | ru |
dc.subject | гранулометричний склад | ru |
dc.subject | granulometric composition | ru |
dc.subject | гумус | ru |
dc.subject | humus | ru |
dc.subject | азот | ru |
dc.subject | nitrogen | ru |
dc.subject | рухомий фосфор | ru |
dc.subject | mobile phosphorus | ru |
dc.subject | обмінний калій | ru |
dc.subject | exchangeable potassium | ru |
dc.subject | водна витяжка | ru |
dc.subject | water extract | ru |
dc.subject | аніони | ru |
dc.subject | anions | ru |
dc.subject | катіони | ru |
dc.subject | cations | ru |
dc.subject | реакція середовища | ru |
dc.subject | reaction of the environment | ru |
dc.subject | сума токсичних солей | ru |
dc.subject | sum of toxic salts | ru |
dc.subject | тип засолення | ru |
dc.subject | type of salinity | ru |
dc.subject | щільний залишок | ru |
dc.subject | dense residue | ru |
dc.subject | томат | ru |
dc.subject | tomato | ru |
dc.subject | Кафедра землеробства | ru |
dc.title | Визначення придатності каштанових ґрунтів Голопристанського району Херсонської області для формування запланованого рівня врожайності плодів томату | ru |
dc.title.alternative | Determination of suitability of chestnut soils of Holopristan district of Kherson region for formation of planned level of yield of tomato fruits | ru |
dc.type | Thesis | ru |