Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Соболь, Ольга | |
dc.date.accessioned | 2020-04-23T08:47:16Z | |
dc.date.available | 2020-04-23T08:47:16Z | |
dc.date.issued | 2019-10 | |
dc.identifier.citation | Соболь О. М. Перспективи впровадження технології вермикультури в умовах навчальної стайні ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет»//Матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Екологічні проблеми навколишнього середовища та раціонального природокористування в контексті сталого розвитку». ХДАУ, Херсон, 24-25 жовтня 2019 року. Херсон, Олді-плюс, 2019. С. 253 – 257. | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/2725 | |
dc.description.abstract | Існує кілька варіантів ведення бізнесу за допомогою вирощування каліфорнійських черв'яків: - розведення черв'яків для продажу їх маточного поголів'я. Слід зазначити, що цей вид бізнесу найпростіший і найменш витратний. Однак, він приносить і маленькі доходи; - виробництво біогумусу - натурального добрива, містить велику кількість ферментів, вітамінів і амінокислот. Актуальність цього напряму пов'язана з проблемою. Більше утилізації органічних відходів тваринницький підприємств, які не вписуються в природний біологічний кругообіг. - третій напрямок полягає в переробці надлишку черв'яків, на суху біомасу, яка йде в якості добавок до класичних кормів для підгодівлі домашньої птиці. Цей вид бізнесу поряд з другим пунктом є найбільш прибутковим В умовах навчальної стайні ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» добове виробництво кінського гною складатиме 120 кг або 43,8 т на рік, при середньої товарності 70% це становитиме 30,7 т високоякісного субстрату. У структурі доходу від продажу продукції вермикультури основну частку складатиме біогумус. Впровадження проекту при виконанні певних умов дозволить отримати високі показники рентабельності (до 124,4%). За умов дотримання стандартних вимог товарності, витрати на впровадження проекту мають окупитися в термін до 10 міс. | ru |
dc.publisher | Херсон, Олді-плюс | ru |
dc.relation.ispartofseries | 8. Екологічні та інноваційні технології у сільському господарстві; | |
dc.subject | кінський гній | ru |
dc.subject | переробка | ru |
dc.subject | органічне добриво | ru |
dc.subject | біоконверсія | ru |
dc.subject | каліфорнійський черв'як | ru |
dc.subject | Кафедра технології виробництва продукції тваринництва | ru |
dc.title | Перспективи впровадження технології вермикультури в умовах навчальної стайні ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» | ru |
dc.title.alternative | Перспективы внедрения технологии вермикультуры в условиях учебной конюшни ГВНЗ "Херсонский государственный сельскохозяйственный институт" | ru |
dc.type | Article | ru |