dc.contributor.author |
Соболь, Ольга |
|
dc.date.accessioned |
2020-04-23T08:47:16Z |
|
dc.date.available |
2020-04-23T08:47:16Z |
|
dc.date.issued |
2019-10 |
|
dc.identifier.citation |
Соболь О. М. Перспективи впровадження технології вермикультури в умовах навчальної стайні ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет»//Матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Екологічні проблеми навколишнього середовища та раціонального природокористування в контексті сталого розвитку». ХДАУ, Херсон, 24-25 жовтня 2019 року. Херсон, Олді-плюс, 2019. С. 253 – 257. |
ru |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/2725 |
|
dc.description.abstract |
Існує кілька варіантів ведення бізнесу за допомогою вирощування каліфорнійських черв'яків:
- розведення черв'яків для продажу їх маточного поголів'я. Слід зазначити, що цей вид бізнесу найпростіший і найменш витратний. Однак, він приносить і маленькі доходи;
- виробництво біогумусу - натурального добрива, містить велику кількість ферментів, вітамінів і амінокислот. Актуальність цього напряму пов'язана з проблемою. Більше утилізації органічних відходів тваринницький підприємств, які не вписуються в природний біологічний кругообіг.
- третій напрямок полягає в переробці надлишку черв'яків, на суху біомасу, яка йде в якості добавок до класичних кормів для підгодівлі домашньої птиці. Цей вид бізнесу поряд з другим пунктом є найбільш прибутковим
В умовах навчальної стайні ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» добове виробництво кінського гною складатиме 120 кг або 43,8 т на рік, при середньої товарності 70% це становитиме 30,7 т високоякісного субстрату. У структурі доходу від продажу продукції вермикультури основну частку складатиме біогумус. Впровадження проекту при виконанні певних умов дозволить отримати високі показники рентабельності (до 124,4%). За умов дотримання стандартних вимог товарності, витрати на впровадження проекту мають окупитися в термін до 10 міс. |
ru |
dc.publisher |
Херсон, Олді-плюс |
ru |
dc.relation.ispartofseries |
8. Екологічні та інноваційні технології у сільському господарстві; |
|
dc.subject |
кінський гній |
ru |
dc.subject |
переробка |
ru |
dc.subject |
органічне добриво |
ru |
dc.subject |
біоконверсія |
ru |
dc.subject |
каліфорнійський черв'як |
ru |
dc.subject |
Кафедра технології виробництва продукції тваринництва |
ru |
dc.title |
Перспективи впровадження технології вермикультури в умовах навчальної стайні ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» |
ru |
dc.title.alternative |
Перспективы внедрения технологии вермикультуры в условиях учебной конюшни ГВНЗ "Херсонский государственный сельскохозяйственный институт" |
ru |
dc.type |
Article |
ru |