Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Пелих, В.Г. | |
dc.contributor.author | Ушакова, С.В. | |
dc.contributor.author | Левченко, М.В. | |
dc.date.accessioned | 2020-04-17T13:43:28Z | |
dc.date.available | 2020-04-17T13:43:28Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.citation | Pelykh, V., Ushakova, S., & Levchenko, M. (2020). Інтер'єрні показники продуктивності свиней у міжпородному схрещуванні. Наукові доповіді НУБіП України, 0(1(83)). Отримано з http://journals.nubip.edu.ua/index.php/Dopovidi/article/view/13883 | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/2551 | |
dc.description.abstract | Широке використання порід свиней зарубіжного походження у системах схрещування і гібридизації є передумовою для продовження досліджень зв’язку складових крові з показниками продуктивних якостей у помісних тварин. Метою даної роботи було дослідити рівень білку, аланінамінотрансферази і аспартатамінотрансферази у крові свиней та визначити рівень кореляційного зв’язку з продуктивністю. Вивчення інтер’єрних особливостей свиней проводили у 4-місячному віці за методом Рейтмана і Френкеля. Кров для дослідження брали зранку до годівлі шляхом проколу орбітального венозного синуса ока. Результати досліджень свідчать про більш високий рівень білку у сироватці крові тварин, в яких присутня частка крові порід дюрок та п’єтрен. Свині групи ♀(ВБ×Л)×♂(Д×П) і ♀(ВБ×Л)×♂(П×Д) перевищували за даним показником контрольну групу на 4,80 г/л і на 3,0 г/л відповідно. За величиною АЛТ свині генотипу ♀(ВБ×Л)×♂(Д×П) вірогідно переважали чистопородних тварин на 0,33 мккат/л. Встановлена кореляційна залежність між вмістом білку та віком досягнення живої маси 100 кг. Рівень білку та ферментів крові, визначені у ранньому віці, дають змогу прогнозувати майбутню продуктивність тварин. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Наукові доповіді Національного університету біоресурсів і природокористування України | ru |
dc.subject | кров | ru |
dc.subject | білок | ru |
dc.subject | АЛТ | ru |
dc.subject | АСТ | ru |
dc.subject | ферменти | ru |
dc.subject | свині | ru |
dc.subject | схрещування | ru |
dc.subject | Кафедра технологій переробки та зберігання сільськогосподарської продукціїї | ru |
dc.title | ІНТЕР'ЄРНІ ПОКАЗНИКИ ПРОДУКТИВНОСТІ СВИНЕЙ У МІЖПОРОДНОМУ СХРЕЩУВАННІ | ru |
dc.type | Article | ru |