DSpace Repository

Формування продуктивності гібридів огірка селекції компанії Nunhems у закритому ґрунті

Show simple item record

dc.contributor.author Сидякіна, О. В.
dc.contributor.author Масюков, В. В.
dc.date.accessioned 2020-04-14T14:01:02Z
dc.date.available 2020-04-14T14:01:02Z
dc.date.issued 2019-05-15
dc.identifier.citation Сидякіна О. В., Масюков В. В. Формування продуктивності гібридів огірка селекції компанії Nunhems у закритому ґрунті. Інноваційні технології в рослинництві. Матеріали ІІ Всеукраїнської наукової Інтернет-конференції. Кам’янець-Подільський, 15 травня 2019 р. С. 151–153 ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/2360
dc.description.abstract Огірки дуже корисні і важливі для організму людини. Їх споживають у свіжому, засоленому, маринованому вигляді, з них готують безліч різноманітних салатів. На 95–98% огірки складаються із води, а тому вони містять мінімальну кількість калорій. 2–5%, які залишились, являють собою украй необхідні для організму людини речовини: цукор, білок, вітаміни В 1, В 2, С, каротин, хлорофіл, фолієву кислоту, калій, фосфор, залізо, натрій, магній, хлор, марганець, цинк, мідь, хром і навіть срібло. Огірки містять корисні і легкозасвоювані сполуки йоду: вчені вважають, що регулярне вживання огірків в їжу покращує роботу щитовидної залози, серця і судин. Огірки містять легкозасвоювану організмом клітковину, тому відмінно покращують перистальтику кишечника, а також очищають від зайвого холестерину стінки судин. В огірках багато калію, вони відмінно виводять з організму зайву рідину, знімають набряки, знижують артеріальний тиск, мають легкий послаблюючий ефект. Сік з свіжовичавленого огірка попереджає перехід вуглеводів в жири і зупиняє відкладення солей. Систематичне споживання цього овочу уповільнює процеси старіння і утворення каменів в нирках і печінці. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Подільський державний аграрно-технічний університет ru
dc.subject огірки ru
dc.subject cucumbers ru
dc.subject гібрид ru
dc.subject hybrid ru
dc.subject вітамін С ru
dc.subject vitamin C ru
dc.subject цукри ru
dc.subject sugars ru
dc.subject товарність плодів ru
dc.subject marketability of fruits ru
dc.subject Кафедра землеробства ru
dc.title Формування продуктивності гібридів огірка селекції компанії Nunhems у закритому ґрунті ru
dc.title.alternative Forming the productivity of Nunhems breeding cucumber hybrids in closed soil ru
dc.type Thesis ru


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account