00 DSpace/Manakin Repository

Формування продуктивності гібридів огірка селекції компанії Nunhems у закритому ґрунті

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Сидякіна, О. В.
dc.contributor.author Масюков, В. В.
dc.date.accessioned 2020-04-14T14:01:02Z
dc.date.available 2020-04-14T14:01:02Z
dc.date.issued 2019-05-15
dc.identifier.citation Сидякіна О. В., Масюков В. В. Формування продуктивності гібридів огірка селекції компанії Nunhems у закритому ґрунті. Інноваційні технології в рослинництві. Матеріали ІІ Всеукраїнської наукової Інтернет-конференції. Кам’янець-Подільський, 15 травня 2019 р. С. 151–153 ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/2360
dc.description.abstract Огірки дуже корисні і важливі для організму людини. Їх споживають у свіжому, засоленому, маринованому вигляді, з них готують безліч різноманітних салатів. На 95–98% огірки складаються із води, а тому вони містять мінімальну кількість калорій. 2–5%, які залишились, являють собою украй необхідні для організму людини речовини: цукор, білок, вітаміни В 1, В 2, С, каротин, хлорофіл, фолієву кислоту, калій, фосфор, залізо, натрій, магній, хлор, марганець, цинк, мідь, хром і навіть срібло. Огірки містять корисні і легкозасвоювані сполуки йоду: вчені вважають, що регулярне вживання огірків в їжу покращує роботу щитовидної залози, серця і судин. Огірки містять легкозасвоювану організмом клітковину, тому відмінно покращують перистальтику кишечника, а також очищають від зайвого холестерину стінки судин. В огірках багато калію, вони відмінно виводять з організму зайву рідину, знімають набряки, знижують артеріальний тиск, мають легкий послаблюючий ефект. Сік з свіжовичавленого огірка попереджає перехід вуглеводів в жири і зупиняє відкладення солей. Систематичне споживання цього овочу уповільнює процеси старіння і утворення каменів в нирках і печінці. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Подільський державний аграрно-технічний університет ru
dc.subject огірки ru
dc.subject cucumbers ru
dc.subject гібрид ru
dc.subject hybrid ru
dc.subject вітамін С ru
dc.subject vitamin C ru
dc.subject цукри ru
dc.subject sugars ru
dc.subject товарність плодів ru
dc.subject marketability of fruits ru
dc.subject Кафедра землеробства ru
dc.title Формування продуктивності гібридів огірка селекції компанії Nunhems у закритому ґрунті ru
dc.title.alternative Forming the productivity of Nunhems breeding cucumber hybrids in closed soil ru
dc.type Thesis ru


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу