Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Сидякіна, О. В. | |
dc.contributor.author | Масюков, В. В. | |
dc.date.accessioned | 2020-04-14T14:01:02Z | |
dc.date.available | 2020-04-14T14:01:02Z | |
dc.date.issued | 2019-05-15 | |
dc.identifier.citation | Сидякіна О. В., Масюков В. В. Формування продуктивності гібридів огірка селекції компанії Nunhems у закритому ґрунті. Інноваційні технології в рослинництві. Матеріали ІІ Всеукраїнської наукової Інтернет-конференції. Кам’янець-Подільський, 15 травня 2019 р. С. 151–153 | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/2360 | |
dc.description.abstract | Огірки дуже корисні і важливі для організму людини. Їх споживають у свіжому, засоленому, маринованому вигляді, з них готують безліч різноманітних салатів. На 95–98% огірки складаються із води, а тому вони містять мінімальну кількість калорій. 2–5%, які залишились, являють собою украй необхідні для організму людини речовини: цукор, білок, вітаміни В 1, В 2, С, каротин, хлорофіл, фолієву кислоту, калій, фосфор, залізо, натрій, магній, хлор, марганець, цинк, мідь, хром і навіть срібло. Огірки містять корисні і легкозасвоювані сполуки йоду: вчені вважають, що регулярне вживання огірків в їжу покращує роботу щитовидної залози, серця і судин. Огірки містять легкозасвоювану організмом клітковину, тому відмінно покращують перистальтику кишечника, а також очищають від зайвого холестерину стінки судин. В огірках багато калію, вони відмінно виводять з організму зайву рідину, знімають набряки, знижують артеріальний тиск, мають легкий послаблюючий ефект. Сік з свіжовичавленого огірка попереджає перехід вуглеводів в жири і зупиняє відкладення солей. Систематичне споживання цього овочу уповільнює процеси старіння і утворення каменів в нирках і печінці. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Подільський державний аграрно-технічний університет | ru |
dc.subject | огірки | ru |
dc.subject | cucumbers | ru |
dc.subject | гібрид | ru |
dc.subject | hybrid | ru |
dc.subject | вітамін С | ru |
dc.subject | vitamin C | ru |
dc.subject | цукри | ru |
dc.subject | sugars | ru |
dc.subject | товарність плодів | ru |
dc.subject | marketability of fruits | ru |
dc.subject | Кафедра землеробства | ru |
dc.title | Формування продуктивності гібридів огірка селекції компанії Nunhems у закритому ґрунті | ru |
dc.title.alternative | Forming the productivity of Nunhems breeding cucumber hybrids in closed soil | ru |
dc.type | Thesis | ru |