Abstract:
Для любителів смачних і екзотичних страв буде доброю новиною, що традиційний іспанський хамон, варіант в'яленого м'яса можна приготувати в домашніх умовах. Для цього необхідно прохолодне, добре провітрюване місце і певний час, протягом якого повинно визріти м'ясо хамона. Тільки завдяки цим умовам вийде якісний кінцевий продукт. Зберігати хамон будинку (навіть якщо його вже почали нарізати) дуже просто: підвісити під стелею на кухні, де він може зберігатися до півтора років (лопатка - до року), надаючи вашому будинку оригінальний іспанський колорит. М'ясо хамона володіє унікальною властивістю - воно практично не містить холестерину. І завдяки низькій калорійності хамона відноситься до дієтичних м'ясних делікатесів Але з-за того, що воно довго готується, коштує дуже дорого.
Хамон це відмінний екзотичний подарунок для друзів або рідних до будь-якого свята. Особливо він буде доречний, якщо намічається застілля. Але і в іншому випадку без уваги надзвичайно смачний окіст не залишиться. До нього можна додати історію про хамон в Іспанії, про традиції його поїдання та багато іншого. Виняток становлять тільки вегетаріанці, яким дарувати м'ясний продукт не слід. Вище перераховані п'ять причин купівлі хамону. Насправді їх набагато більше, і кожна людина може знайти для себе нову причину, більш важливу. Але багато людей, які спробували хамон один раз, відмовляються від пошуку причин. Вони просто його купують.