Репозиторий Dspace

Просовидні хліби як резерв продовольчої та кормової бази

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Аверчев, О. В.
dc.date.accessioned 2020-04-09T16:06:23Z
dc.date.available 2020-04-09T16:06:23Z
dc.date.issued 2005
dc.identifier.citation Аверчев О.В. Просовидні хліби як резерв продовольчої та кормової бази / О.В. Аверчев // Таврійський науковий вісник. – Хер¬сон: Айлант, 2005.- Вип.38. – С.23-29 ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/2199
dc.description The article provides reliable information on minor cereals which are of ancient cultivation. Among them minor millets grown worldwide for both human and animal consumption hold an important position as staple food crops for certain regions. The five millet species of commercial importance are foxtail, barnyard, finder, pearl and kodo millet. They are mostly grown in harsh environments where other crops grow or yield poorly. Moreover, millets are often grown as catch crops where other crops have failed. And they can be grown without any fertilizers or irrigation. Minor millets that have been left off production at the beginning of the previous century, are now being reintroduced in European functional food production. Many of them have a high nutritional value and excellent properties and could become a basic source for diversifying Ukrainian agriculture, replenish cropping patterns and food. ru
dc.description.abstract У статті представлено інформацію про малопоширені зернові культури, що мають древню культуру вирощування. Серед них просовидні хліби в окремих регіонах cвіту утримують міцні позиції як основні продовольчі та фуражні культури. До них відносяться п’ять економічно важливих видів проса: італійське, японське, африканське, колосовидне і паспалум. Ці культури вирощують у жорстких кліматичних умовах, де інші культури дають низькі й нестабільні врожаї. Крім того, їх часто використовують як страхові культури. При цьому вони не невимогливі до агрофону і їх можна вирощувати без добрив та зрошення. Просовидні культури, що були виведені з культури на початку минулого століття, у наш час знаходять своє місце у європейському сільськогосподарському виробництві. Завдяки високій поживній і господарській цінності багато з них може поповнити продовольчу і кормову базу України, а також стати елементом втраченого плодозміну у сівозмінах. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» ru
dc.subject Кафедра землеробства ru
dc.title Просовидні хліби як резерв продовольчої та кормової бази ru
dc.title.alternative Minor millets as food and forage reserve ru
dc.type Article ru


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в DSpace


Просмотр

Моя учетная запись