dc.contributor.author |
Андрієць, С.В. |
|
dc.contributor.author |
Панкєєв, С.П. |
|
dc.date.accessioned |
2020-04-09T13:48:56Z |
|
dc.date.available |
2020-04-09T13:48:56Z |
|
dc.date.issued |
2017-04-21 |
|
dc.identifier.citation |
Андрієць С.В., Панкєєв С.П.ТЕНДЕНЦІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ОРГАНІЧНОГО ФЕРМЕРСТВА В КРАЇНАХ З РИНКОВОЮ ЕКОНОМІКОЮ / Матеріали науково-практичної конференції на тему: «ЄВРОСТАНДАРТИ У ТВАРИННИЦТВІ: МАКСИМУМ ЕФЕКТИВНОСТІ» 21 квітня 2016 року. - Вісник БТФ. -Вип. 6. -С.10-13 |
ru |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/2195 |
|
dc.description.abstract |
Взагалі екологічні харчові продукти сприймаються як більш безпечні для здоров’я людини. Використання прискорювачів росту, штучних антиоксидантів та барвників, інших хімічних речовин у тваринництві значно впливає на сприймання та відчуття споживачів. Швидкий розвиток біотехнологій, прискорення темпів створення і використання генетично модифікованих організмів також повертає попит населення.
Останніми роками активно відбувається процес концентрації капіталу й виробництва в аграрному секторі цієї країни. Розвиваються великі сільськогосподарські корпорації і так звані аграрні цехи торгово-промислових компаній. Разом з тим, скорочуються земельні наділи у приватній власності, майже 40% усіх земельних площ уже перебувають у державній власності. Щорічно перестають існувати близько 40 тис. дрібних фермерських господарств. Американські економісти передбачають, що в найближчі роки кількість фермерських господарств скоротиться до 1,2 млн., а 50 тис. великих ферм вироблятимуть три чверті всієї сільськогосподарської продукції.
до екологічно чистих м’ясних продуктів. Такі стандарти регулюють процеси виробництва та переробки продукції. Кожний виробник харчових продуктів, який продає продукцію з етикеткою «органічне», повинен мати сертифікат департаменту сільського господарства і бездоганно виконувати вимогу зазначених стандартів.
Серед країн Євросоюзу перше місце з виробництва сільськогосподарської продукції в розрахунку на душу населення, згідно з даними Євростату, належить Данії. Сільське господарство цієї країни є одним з ключових секторів економіки, здатним задовольнити потребу 16 млн. чоловік у продуктах тваринного походження. |
ru |
dc.language.iso |
other |
ru |
dc.publisher |
Херсонський державний аграрний університет |
ru |
dc.subject |
екологічні харчові продукти |
ru |
dc.subject |
розвиток біотехнологій |
ru |
dc.subject |
екологічно чисті м’ясні продукти |
ru |
dc.subject |
фермерські господарства |
ru |
dc.subject |
розміри землекористування |
ru |
dc.subject |
сільськогосподарські корпорації |
ru |
dc.subject |
аграрні цехи |
ru |
dc.subject |
фермерська заборгованість |
ru |
dc.subject |
земельні ресурси |
ru |
dc.subject |
зернові культури |
ru |
dc.subject |
продовольчі цілі |
ru |
dc.subject |
Кафедра технології виробництва продукції тваринництва |
ru |
dc.title |
ТЕНДЕНЦІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ОРГАНІЧНОГО ФЕРМЕРСТВА В КРАЇНАХ З РИНКОВОЮ ЕКОНОМІКОЮ |
ru |
dc.type |
Article |
ru |