Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Андрієць, С.В. | |
dc.contributor.author | Панкєєв, С.П. | |
dc.date.accessioned | 2020-04-09T13:48:56Z | |
dc.date.available | 2020-04-09T13:48:56Z | |
dc.date.issued | 2017-04-21 | |
dc.identifier.citation | Андрієць С.В., Панкєєв С.П.ТЕНДЕНЦІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ОРГАНІЧНОГО ФЕРМЕРСТВА В КРАЇНАХ З РИНКОВОЮ ЕКОНОМІКОЮ / Матеріали науково-практичної конференції на тему: «ЄВРОСТАНДАРТИ У ТВАРИННИЦТВІ: МАКСИМУМ ЕФЕКТИВНОСТІ» 21 квітня 2016 року. - Вісник БТФ. -Вип. 6. -С.10-13 | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/2195 | |
dc.description.abstract | Взагалі екологічні харчові продукти сприймаються як більш безпечні для здоров’я людини. Використання прискорювачів росту, штучних антиоксидантів та барвників, інших хімічних речовин у тваринництві значно впливає на сприймання та відчуття споживачів. Швидкий розвиток біотехнологій, прискорення темпів створення і використання генетично модифікованих організмів також повертає попит населення. Останніми роками активно відбувається процес концентрації капіталу й виробництва в аграрному секторі цієї країни. Розвиваються великі сільськогосподарські корпорації і так звані аграрні цехи торгово-промислових компаній. Разом з тим, скорочуються земельні наділи у приватній власності, майже 40% усіх земельних площ уже перебувають у державній власності. Щорічно перестають існувати близько 40 тис. дрібних фермерських господарств. Американські економісти передбачають, що в найближчі роки кількість фермерських господарств скоротиться до 1,2 млн., а 50 тис. великих ферм вироблятимуть три чверті всієї сільськогосподарської продукції. до екологічно чистих м’ясних продуктів. Такі стандарти регулюють процеси виробництва та переробки продукції. Кожний виробник харчових продуктів, який продає продукцію з етикеткою «органічне», повинен мати сертифікат департаменту сільського господарства і бездоганно виконувати вимогу зазначених стандартів. Серед країн Євросоюзу перше місце з виробництва сільськогосподарської продукції в розрахунку на душу населення, згідно з даними Євростату, належить Данії. Сільське господарство цієї країни є одним з ключових секторів економіки, здатним задовольнити потребу 16 млн. чоловік у продуктах тваринного походження. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Херсонський державний аграрний університет | ru |
dc.subject | екологічні харчові продукти | ru |
dc.subject | розвиток біотехнологій | ru |
dc.subject | екологічно чисті м’ясні продукти | ru |
dc.subject | фермерські господарства | ru |
dc.subject | розміри землекористування | ru |
dc.subject | сільськогосподарські корпорації | ru |
dc.subject | аграрні цехи | ru |
dc.subject | фермерська заборгованість | ru |
dc.subject | земельні ресурси | ru |
dc.subject | зернові культури | ru |
dc.subject | продовольчі цілі | ru |
dc.subject | Кафедра технології виробництва продукції тваринництва | ru |
dc.title | ТЕНДЕНЦІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ОРГАНІЧНОГО ФЕРМЕРСТВА В КРАЇНАХ З РИНКОВОЮ ЕКОНОМІКОЮ | ru |
dc.type | Article | ru |