DSpace Repository

СПОСОБИ ВИПАСАННЯ ХУДОБИ У СПЕЦІАЛІЗОВАНОМУ М’ЯСНОМУ СКОТАРСТВІ

Show simple item record

dc.contributor.author Падалка, І.О.
dc.contributor.author Панкєєв, С.П.
dc.date.accessioned 2020-04-08T11:20:12Z
dc.date.available 2020-04-08T11:20:12Z
dc.date.issued 2019-12-03
dc.identifier.citation Падалка І.О. Панкєєв С.П. Способи випасання худоби у спеціалізованому м’ясному скотарстві // Матеріали IX Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Сучасний рух науки", Міжнародний електронний науково-практичний журнал «WayScience» 2-3 грудня, м. Дніпро. - С.691-695 ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/2144
dc.description.abstract Загінна система випасання худоби сприяє підвищенню продуктивності пасовищ до 35%, скорочує потребу в пасовищній площі від 25 до 30% порівняно з безсистемним випасанням. Кількість загонів встановлюють залежно від швидкості відростання трав і часу перебування тварин у кожному загоні. Для дорослих корів пасовище доцільно розбивати на 12-15 загонів, а для ремонтного молодняку – на 8-10. Найбільш раціональна площа загонів 4-5 га для 200-220 голів корів чи молодняку. При загінному використанні пасовищ, порівняно з безсистемним, на одній і тій же площі можна прогодувати на 30% більше худоби з одночасним підвищенням продуктивності тварин в середньому на 35%. За порційного випасання за допомогою переносної електроогорожі виділяють у загонах ділянки пасовищ із запасом корму, достатнім для того, щоб нагодувати тварин протягом одного дня, електроогорожу встановлюють по ширині загону. Екстенсивне використання пасовищ також ефективне. Цей спосіб більш дешевий та простий в обслуговуванні. Деякі особливості його використання: пасовище для стада (гурту) підбирають із розрахунку один гектар на одну пару “корова-теля”; всього використовують два великих огороджених пасовища на кожний гурт; максимальна тривалість безперервного використання одного пасовища – один місяць; підкошування бур'янів та не з'їденої трави проводять відразу ж після переведення тварин на інше пасовище; повернення тварин на попереднє пасовище проводять через місяць. Відпочинок пасовища – головний елемент системи випасу. Чим більше загонів влаштувати, тим більше часу рослини відпочиватимуть від випасання. За використання пасовищ тварини повинні знаходитись на пасовищі 24 години за добу. Повинен бути забезпечений вільний їх доступ до питної води та до солі, бажано на пасовищах мати самогодівниці із грубими кормами (солома, сіно). ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Редакція Міжнародного електронного науково-практичного журналу «WayScience, м. Дніпро ru
dc.subject спеціалізоване м’ясне скотарство ru
dc.subject південна м’ясна порода ru
dc.subject способи випасання ru
dc.subject культурні пасовища ru
dc.subject якість пасовища ru
dc.subject площа і розмір загонів ru
dc.subject системи випасання ru
dc.subject розміри загону ru
dc.subject екстенсивне використання пасовищ ru
dc.subject Кафедра технології виробництва продукції тваринництва ru
dc.title СПОСОБИ ВИПАСАННЯ ХУДОБИ У СПЕЦІАЛІЗОВАНОМУ М’ЯСНОМУ СКОТАРСТВІ ru
dc.type Article ru


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account