dc.contributor.author |
Грановська, В. Г. |
|
dc.date.accessioned |
2020-04-07T18:50:05Z |
|
dc.date.available |
2020-04-07T18:50:05Z |
|
dc.date.issued |
2018-03 |
|
dc.identifier.citation |
Грановська В. Г. Формування інституційного механізму забезпечення конкурентоспроможності аграрних підприємств. Науковий вісник Ужгородського національного університету. Вип. 18, ч. 1. Серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство. 2018. С. 124-129 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/2095 |
|
dc.description.abstract |
У статті досліджено теоретичні, концептуальні та методичні підходи до формування інституційного механізму забезпечення конкурентоспроможності аграрних підприємств. Доведено, що вдосконалення інституціонального середовища є дієвим інструментом управління економічним розвитком агроформувань. Визначено, що інституційні трансформації сприяють ефективному використанню ресурсного потенціалу, посиленню фінансової синергії, підвищенню конкурентоспроможності підприємства. Встановлено наявність зв’язку між здійсненням інституційних змін,
інноваційним розвитком аграрних підприємств та зростанням їх конкурентоспроможності. З’ясовано ключові напрями необхідних трансформацій в аграрному секторі, виокремлено сутність інституціональних змін, визначено ключові
складові інституційного механізму забезпечення конкурентоспроможності аграрних підприємств. |
ru |
dc.publisher |
ДВНЗ «Ужгородський національний університет» |
ru |
dc.subject |
інноваційний розвиток |
|
dc.subject |
інституційний механізм |
|
dc.subject |
конкурентна стратегія |
|
dc.subject |
конкурентоспроможність |
|
dc.subject |
фінансова синергія |
|
dc.subject |
економічне зростання |
ru |
dc.subject |
Кафедра готельно-ресторанного та туристичного бізнесу |
ru |
dc.title |
Формування інституційного механізму забезпечення конкурентоспроможності аграрних підприємств |
ru |
dc.type |
Article |
ru |