DSpace Repository

ЕФЕКТИВНІ ТЕХНОЛОГІЧНІ ПІДХОДИ ЕКОЛОГІЧНОГО ВИРОБНИЦТВА ЯЛОВИЧИНИ У СПЕЦІАЛІЗОВАНОМУ М’ЯСНОМУ СКОТАРСТВІ

Show simple item record

dc.contributor.author Панкєєв, С.П.
dc.date.accessioned 2020-04-07T15:59:49Z
dc.date.available 2020-04-07T15:59:49Z
dc.date.issued 2019-04-03
dc.identifier.citation Панкєєв С.П. Ефективні технологічні підходи екологічного виробництва яловичини у спеціалізованому м’ясному скотарстві // Збірник матеріалів 73-ої Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Сучасні технології у тваринництві та рибництві: навколишнє середовище – виробництво продукції – екологічні проблеми» (03.04.2019, Київ). – Київ: Е-видання НУБіП, 2019. – С. 274-276. ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/2087
dc.description.abstract Для виробництва екологічно чистої продукції тварин утримують у будівлях ізоляція, опалення і вентиляція яких забезпечують підтримання циркуляції повітря, рівня пилу, температури, відносної вологості повітря і концентрації газу в нешкідливих для тварин межах. Підлога у приміщеннях для утримання тварин має бути рівною, з твердим покриттям (що дозволяє механізувати прибирання підстилки, проводити дезінфекцію), але не слизькою. У приміщенні передбачають зручну, чисту і суху зону для лежання/відпочинку, яка має достатній розмір і складається з суцільної конструкції без щілин. В якості підстилки використовують суху (вологість від 15 до 20 %) солому, січку довжиною до 3 см з озимих зернових, сфагновий торф або інший відповідний природний матеріал. Підстилку поновлюють і збагачують. Кількість худоби на пасовищах має бути тісно пов’язана з необхідною площею, що дозволяє уникнути надмірного випасання, попередити ерозію ґрунтів та отримати необхідну кількість гною і таким чином, виключити будь-який несприятливий вплив на природне довкілля. Тваринам необхідна повноцінна годівля відповідно до їх віку, корми не повинні містити речовин, які можуть призвести до тяжких захворювань або загибелі. Годівлю тварин для екологічно чисті корми з інгредієнтами, які отримані у результаті екологічно чистого господарювання, та (або) з природних речовин несільськогосподарського походження. Для тварин використовують корми, необхідні для їхніх фізіологічних потреб на різних стадіях розвитку та ті, які сприяють одержанню високої якості продукції. Заборонено використовувати під час виробництва кормів промислові синтетичні добрива, пестициди і технології генетичних модифікацій. Під час заготівлі кормів використовують методи обробітку землі та культивації, які зберігають або покращують стабільність і біологічне різноманіття ґрунту, попереджають ущільнення і ерозію ґрунтів. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Національний університет біоресурсів і природокористування ru
dc.subject спеціалізоване м’ясне скотарство ru
dc.subject екологічна безпека ru
dc.subject екологічна зона ru
dc.subject екологічно чисті продукти харчування ru
dc.subject годівля і утримання худоби ru
dc.subject біологічне різноманіття грунту ru
dc.subject гумус ru
dc.subject урожайність культур ru
dc.subject Кафедра технології виробництва продукції тваринництва ru
dc.title ЕФЕКТИВНІ ТЕХНОЛОГІЧНІ ПІДХОДИ ЕКОЛОГІЧНОГО ВИРОБНИЦТВА ЯЛОВИЧИНИ У СПЕЦІАЛІЗОВАНОМУ М’ЯСНОМУ СКОТАРСТВІ ru
dc.type Article ru


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account