DSpace Repository

Забезпечення конкурентних переваг аграрних підприємств шляхом впровадження технологічних інновацій у виробничі процеси

Show simple item record

dc.contributor.author Кирилов, Ю. Є.
dc.contributor.author Грановська, В. Г.
dc.date.accessioned 2020-04-06T10:51:09Z
dc.date.available 2020-04-06T10:51:09Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.citation Кирилов, Ю. Є., Грановська, В. Г. Забезпечення конкурентних переваг аграрних підприємств шляхом впровадження технологічних інновацій у виробничі процеси. Агросвіт. 2019. №23. С. 3 – 8
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/1973
dc.description.abstract У статті обґрунтовані можливості забезпечення конкурентних переваг аграрних підприємств на основі впровадження технологічних інновацій, які стосуються безпосередньо виробничих процесів як основи агропромислового відтворення. Серед них виділяються такі складники біотехнологій, як вирощування нових видів рослин і тварин, виробництво біогумусу, органічних добрив. Також виявлені групи конкурентних переваг, які вони забезпечують, - торгівельні, технологічні, економічні. У сукупності, вони здійснюють значний вплив на підвищення конкурентоспроможності аграрних підприємств. Підвищення інноваційної біотехнологічної активності аграрних підприємств розглядається як один із критеріїв формування їх конкурентних переваг на ринку органічної продукції зокрема. Система формування конкурентних переваг має провідне значення для управління підприємством як суб’єктом конкурентних та суспільних відносин. До того ж, конкурентні переваги на глобальному ринку стають основою міжнародного поділу праці. Отже, основними аргументами інноваційного розвитку аграрних підприємств та застосування біотехнологій є забезпечення економічного зростання, диверсифікації й інтенсифікації виробництва та формування системи конкурентних переваг вищого рівня; досягнення максимізації економічної ефективності при мінімізації витрат, підвищення обсягів виходу продукції з 1 га площі; оптимізація співвідношення галузей виробництва, що забезпечують синергетичний ефект господарювання; удосконалення системи розподілу та страхування ризиків; зростання економічної безпеки підприємства та його фінансової стабільності. ru
dc.publisher Дніпровський державний аграрно-економічний університет, ТОВ "ДКС Центр" ru
dc.subject виробничі процеси
dc.subject впровадження
dc.subject конкурентоспроможність
dc.subject інноваційні біотехнології
dc.subject конкурентні переваги
dc.subject аграрні підприємства ru
dc.subject Кафедра готельно-ресторанного та туристичного бізнесу ru
dc.title Забезпечення конкурентних переваг аграрних підприємств шляхом впровадження технологічних інновацій у виробничі процеси ru
dc.type Article ru


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account