dc.contributor.author |
Ковшакова, Т. С. |
|
dc.contributor.author |
Аверчев, О. В. |
|
dc.date.accessioned |
2020-04-01T21:31:25Z |
|
dc.date.available |
2020-04-01T21:31:25Z |
|
dc.date.issued |
2019 |
|
dc.identifier.citation |
Ковшакова Т.С. Розробка адаптивних технологій вирощування гороху в умовах півдня України / Т.С. Ковшакова, О.В.Аверчев // Сучасна наука: стан та перспективи розвитку: матер. Всеукраїнської наук.-практ. конф. молодих вчених з нагоди Дня науки, 23 травня 2019 р. – Херсон: Видавничий дім «Гельветика», 2019. – С.39-45 |
ru |
dc.identifier.isbn |
978-966-916-859-7 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/1833 |
|
dc.description.abstract |
Важливе значення у теперішній час має забезпечення населення екологічно чистими продуктами харчування дієтичної спрямованості, багатими протеїном. Значна роль у вирішенні цієї проблеми може належати гороху, виробництво якого в Україні має тенденцію до зростання. Тому виникла потреба розробити елементи ресурсозберігаючої технології його виробництва із застосуванням невисоких доз добрив синтетичного походження, шляхом стимуляції дії азотфіксуючих бульбочкових бактерій, що є симбіонтами гороху, за допомогою бактеріальних і мікродобрив, які значно дешевші за мінеральні добрива, мало витратні при внесенні, не шкодять довкіллю та завдяки мікродозам є абсолютно безпечними для людей. Крім збільшення врожайності, такі агрозаходи сприяють підвищенню родючості ґрунту завдяки накопиченню більшої кількості в ньому біологічно чистого азоту після збирання гороху, порівняно з існуючими технологіямиМетою проведення досліджень було встановити вплив біостимуляторів та мікроелементів на продуктивність різних cортiв гороху в умовах Пiвденного Cтепу України. |
ru |
dc.language.iso |
other |
ru |
dc.publisher |
ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» |
ru |
dc.subject |
Кафедра землеробства |
ru |
dc.title |
Розробка адаптивних технологій вирощування гороху в умовах півдня України |
ru |
dc.type |
Article |
ru |