Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Ковшакова, Т. С. | |
dc.contributor.author | Аверчев, О. В. | |
dc.contributor.author | Оніщенко, С. О. | |
dc.date.accessioned | 2020-04-01T18:27:04Z | |
dc.date.available | 2020-04-01T18:27:04Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.identifier.citation | Ковшакова Т.С. Агроекологічне обгрунтування застосування біостимуляторів при вирощуванню гороху на півдні України / Т.С. Ковшакова, О.В. Аверчев, С.О. Онищенко // // Перспективні напрями та інноваційні досягнення аграрної науки: матер. Всеукр. наук.-практ. інтернет-конф., присвяч. 145-річчю від засн.. каф. ботаніки та захисту рослин, 24 травня 2019 р. Херсон: ДВНЗ «ХДАУ», 2019. - С.-165-167 | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/1822 | |
dc.description.abstract | Попит на такі культури, як горох, кормові боби й інші (для продовольчих і кормових цілей) не повністю задовольняється за рахунок власного виробництва у багатьох країнах світу. Виникла потреба розробити елементи ресурсозберігаючої технології його виробництва із застосуванням невисоких доз добрив синтетичного походження шляхом стимуляції дії азотфіксуючих бульбочкових бактерій, що є симбіонтами гороху, з допомогою бактеріальних і мікродобрив, які значно дешевші за мінеральні добрива, мало витратні при внесенні, не шкодять довкіллю та завдяки мікродозам є абсолютно безпечними для людей. Крім збільшення врожайності, такі агрозаходи сприяють підвищенню якості продуктивності та родючості ґрунту завдяки накопиченню більшої кількості в ньому біологічно чистого азоту після збирання гороху, порівняно з існуючими технологіями. Досліди з вивчення продуктивності сортів гороху проводили в польовій сівозміні ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» протягом 2018 року. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» | ru |
dc.subject | Кафедра землеробства | ru |
dc.title | Агроекологічне обгрунтування застосування біостимуляторів при вирощуванню гороху на півдні України | ru |
dc.type | Article | ru |