Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Вовченко, Борис | |
dc.contributor.author | Корбич, Наталя | |
dc.contributor.author | Щебля, Марія | |
dc.date.accessioned | 2020-03-27T10:40:27Z | |
dc.date.available | 2020-03-27T10:40:27Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/1501 | |
dc.description.abstract | У статті розглянуто доцільність підвищення енергетичних і білкових норм у раціонах асканійських тонкорунних порід на 15–20% порівняно з чинними (1985 р.), що забезпечує отримання 3,0–3,5 кг чистої вовни та покращує її якість. Раніше основний зимовий корм овець був представлений сіном злакових трав (природне й посівне), на сучасний період у кормових раціонах до 30–45% і більше почали займаюти соковиті корми. Кукурудзяний силос у роботі є основною їжею. У раціоні корму він охо- плює 40–45% поживних речовин. Раціони для овець, що застосовуються в господарствах Херсонщини, складаються переважно з кукурудзяного силосу (40–45% поживної енергії) та невеликої кількості концентратів (250–300 г). Для овець із тонкою вовною такі раці- они мають дуже великий об’єм і не відповідають потребам тварин в енергії на останньому місяці підсисного періоду.Годівля підсисних маток синтетичною сечею важлива навіть при забезпеченні спо- живання білка в рамках чинних правил. Це не спричиняє зниження продуктивності вовни, впливає на збереження живої маси овець і вироблення молока, особливо у близнюків, і на їх розвиток.Тому під час створення міцної кормової бази для вівчарства в умовах півдня Україниварто залучати високоврожайні засухостійкі трави й кормові культури для використання в пасовищному та сировинному конвеєрах і застосовувати оптимальну структуру посівних площ, орієнтовану на здешевлення кормовиробництва. При значних роздачах кукурудзяного силосу й помірних – сіна та концентратів тонкорунним вівцям живою масою 55 кг потреба перетравного протеїну в другу половину суягності – 100–110 г, у першу половину підсисного періоду – 145–160 г, у другу – 120-140 г, або на 1 кормову одиницю, відповідно, 105–115, 115–125 і 110–120 г. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | ДВНЗ "Херсонський державний аграрний університет" | ru |
dc.subject | кормова база | ru |
dc.subject | природні пасовища | ru |
dc.subject | сировинний конвеєр | ru |
dc.subject | однорічні посухостійкі культури | ru |
dc.subject | протеїн | ru |
dc.subject | Кафедра технології виробництва продукції тваринництва | ru |
dc.title | НОРМИ ПРОТЕЇНОВОГО ЖИВЛЕННЯ ОВЕЦЬ АСКАНІЙСЬКОЇ ТОНКОРУННОЇ ПОРОДИ В УМОВАХ ПІВДНЯ УКРАЇНИ | ru |
dc.title.alternative | Norms of protein nutrition of sheep of Askanian fine-fleece breed in conditions of southern Ukraine | ru |
dc.type | Article | ru |