DSpace Repository

Характеристика технологічних процесів виробництва ковбасних виробів з застосуванням бактеріальних заквасок

Show simple item record

dc.contributor.author Новікова, Наталя
dc.contributor.author Бурак, Валентина
dc.date.accessioned 2020-03-15T11:30:31Z
dc.date.available 2020-03-15T11:30:31Z
dc.date.issued 2018-04-25
dc.identifier.citation Новікова Н. В. Характеристика технологічних процесів виробництва ковбасних виробів з застосуванням бактеріальних заквасок / н. В. Новікова, В. Г. Бурак. // Матеріали IV Міжнародної науково‐практичної конференції молодих вчених «Актуальні проблеми наук про життя та природокористування». – 2018. – №1. – С. 40–41. ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/1201
dc.description.abstract Особливістю сучасного ковбасного виробництва є інтенсифікація технологічних процесів. Особливим попитом, незважаючи на економічну кризу, користуються делікатесні види м’ясної продукції, а саме сирокопчені ковбаси, які вирізняються серед інших видів ковбас щільною консистенцією, специфічним ароматом, приємним смаком, мають високу біологічну й енергетичну цінність, зберігають високу якість впродовж тривалого періоду. Широкого розповсюдження у технології сирокопчених ковбас набуло використання мікроорганізмів, зокрема молочнокислих бактерій, які вносять до фаршу під час його приготування. Вплив останніх на м’ясну сировину пов’язаний зі специфічністю їхньої біохімічної активності, здатністю до продукування антимікробних сполук (бактеріоцинів), наявністю специфічних ферментів тощо. У зв’язку з викладеним, нагальним і перспективним напрямом оптимізація технології сирокопчених ковбас є комплексне застосування вітчизняних бактеріальних препаратів та харчових добавок. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Національний університет біоресурсів і природокористування України ru
dc.subject ковбасне виробництво
dc.subject дозрівання ковбас
dc.subject технологічний процес
dc.subject Кафедра інженерії харчового виробництва ru
dc.title Характеристика технологічних процесів виробництва ковбасних виробів з застосуванням бактеріальних заквасок ru
dc.type Article ru


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account