dc.contributor.author |
Новікова, Наталя |
|
dc.contributor.author |
Ряполова, Ірина |
|
dc.date.accessioned |
2020-03-15T09:57:02Z |
|
dc.date.available |
2020-03-15T09:57:02Z |
|
dc.date.issued |
2018 |
|
dc.identifier.citation |
Новікова Н. В. Стандарти та схеми сертифікації для переробників сільськогосподарської та харчової продукції / Н. В. Новікова, І. О. Ряполова // Innovative approaches to the development of science: materials of international scientific and practical conference June 1, 2018 in Dublin, Ireland / ed. for the production Holdenblat M.A., NGO «European scientific platform». - 2018. - Part 2. - P. 103–107. |
ru |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/1196 |
|
dc.description.abstract |
В статті розглянуто суть, зміст та основні принципи системи сертифікації сільськогосподарської та харчової продукції. Наведено схему міжнародних стандартів управління якістю ІSO 9000, досліджено три моделі забезпечення якості, що входять до складу стандартів серії ISO 9000, та відображають різні види (поєднання) виробничих етапів підприємства, а також вивчено комплекс міжнародних стандартів якості у харчовій промисловості. |
ru |
dc.description.abstract |
The article highlights the basics of functioning of the EU system of standardization and certification, the ways of integration of agricultural standards and food industry into the national legislation have been distinguished according to the requirements of the Association Agreement with the EU. The dynamics and volume of agricultural and food products to be exported have been analyzed as well as the possibility to increase exporting opportunities of these branches due to coordination of Ukraine' s legislation and the European one, especially in the field of standardization and certification, has been emphasized. The analysis of the condition of implementation of the EU standards and their harmonization in Ukraine has been made as well as the main trends of harmonization of normative legal acts have been defined. |
|
dc.language.iso |
other |
ru |
dc.publisher |
NGO «European scientific platform» |
ru |
dc.subject |
харчопереробна промисловість |
en |
dc.subject |
стандарти якості OHSAS 18001 |
|
dc.subject |
ISO 22000 |
|
dc.subject |
FSSC 22000 (ISO 22000 + PAS 220) |
|
dc.subject |
BRC Food |
|
dc.subject |
конкурентоспроможність продукції |
|
dc.subject |
certification |
|
dc.subject |
agriculture |
|
dc.subject |
food industry |
|
dc.subject |
implementation |
|
dc.subject |
global G.A.P |
|
dc.subject |
система якості |
ru |
dc.subject |
Кафедра інженерії харчового виробництва |
ru |
dc.title |
Стандарти та схеми сертифікації для переробників сільськогосподарської та харчової продукції |
ru |
dc.title.alternative |
Standards and schemes for certification for agricultural and food processors |
ru |
dc.type |
Article |
|