DSpace Repository

Стандарти та схеми сертифікації для переробників сільськогосподарської та харчової продукції

Show simple item record

dc.contributor.author Новікова, Наталя
dc.contributor.author Ряполова, Ірина
dc.date.accessioned 2020-03-15T09:57:02Z
dc.date.available 2020-03-15T09:57:02Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.citation Новікова Н. В. Стандарти та схеми сертифікації для переробників сільськогосподарської та харчової продукції / Н. В. Новікова, І. О. Ряполова // Innovative approaches to the development of science: materials of international scientific and practical conference June 1, 2018 in Dublin, Ireland / ed. for the production Holdenblat M.A., NGO «European scientific platform». - 2018. - Part 2. - P. 103–107. ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/1196
dc.description.abstract В статті розглянуто суть, зміст та основні принципи системи сертифікації сільськогосподарської та харчової продукції. Наведено схему міжнародних стандартів управління якістю ІSO 9000, досліджено три моделі забезпечення якості, що входять до складу стандартів серії ISO 9000, та відображають різні види (поєднання) виробничих етапів підприємства, а також вивчено комплекс міжнародних стандартів якості у харчовій промисловості. ru
dc.description.abstract The article highlights the basics of functioning of the EU system of standardization and certification, the ways of integration of agricultural standards and food industry into the national legislation have been distinguished according to the requirements of the Association Agreement with the EU. The dynamics and volume of agricultural and food products to be exported have been analyzed as well as the possibility to increase exporting opportunities of these branches due to coordination of Ukraine' s legislation and the European one, especially in the field of standardization and certification, has been emphasized. The analysis of the condition of implementation of the EU standards and their harmonization in Ukraine has been made as well as the main trends of harmonization of normative legal acts have been defined.
dc.language.iso other ru
dc.publisher NGO «European scientific platform» ru
dc.subject харчопереробна промисловість en
dc.subject стандарти якості OHSAS 18001
dc.subject ISO 22000
dc.subject FSSC 22000 (ISO 22000 + PAS 220)
dc.subject BRC Food
dc.subject конкурентоспроможність продукції
dc.subject certification
dc.subject agriculture
dc.subject food industry
dc.subject implementation
dc.subject global G.A.P
dc.subject система якості ru
dc.subject Кафедра інженерії харчового виробництва ru
dc.title Стандарти та схеми сертифікації для переробників сільськогосподарської та харчової продукції ru
dc.title.alternative Standards and schemes for certification for agricultural and food processors ru
dc.type Article


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account