Показати скорочений опис матеріалу
| dc.contributor.author | Ряполова, Ірина | |
| dc.contributor.author | Аветян, Аркадій | |
| dc.date.accessioned | 2025-12-05T10:45:41Z | |
| dc.date.available | 2025-12-05T10:45:41Z | |
| dc.date.issued | 2025-03-21 | |
| dc.identifier.citation | Всеукраїнська науково-практична конференція «Горизонти розвитку сільськогосподарського виробництва та переробки в Україні» до дня пам’яті доктора с.г. професора, академіка Пелих Віктора Григоровича, 21 березня 2025 м. Кропивницький. | ru |
| dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/11486 | |
| dc.description.abstract | Нетрадиційною сировиною, яка все частіше застосовується для збагачення харчової продукції є різні види олійного насіння (льону, гарбуза, кунжуту та ін.) та продуктів його переробки. Найкорисніша олія - тільки холодного віджиму. Ця технологія дозволяє максимально зберегти в продукті корисні речовини. Попит на олії холодного віджиму зростає - люди більш обізнані і розуміють, наприклад, що олія з гарбуза, в якій багато цинку та калію, корисніша за оливкову. | ru |
| dc.publisher | ХДАЕУ/Кропивницький | ru |
| dc.relation.ispartofseries | матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції «Горизонти розвитку сільськогосподарського виробництва та переробки в Україні» до дня пам’яті доктора сільськогосподарських наук, професора, академіка Пелиха Віктора Григоровича (21березня 2025 р.);С.166-168 | |
| dc.subject | нішові культури | ru |
| dc.subject | лляна олія | ru |
| dc.title | Перспективи використання нішевих культур для виробництва харчових олій. | ru |