00 DSpace/Manakin Repository

Безглютенове харчування – виклики та інновації у виробництві

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Ряполова, Ірина
dc.contributor.author Войтенко, Антоніна
dc.date.accessioned 2025-12-05T09:48:45Z
dc.date.available 2025-12-05T09:48:45Z
dc.date.issued 2025-05-14
dc.identifier.citation Всеукраїнська науково-технічна конференція здобувачів вищої освіти і молодих учених «Молодь - науці і виробництву: Актуальні питання харчової промисловості» (14 травня 2025 року) ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/11482
dc.description.abstract Ринок безглютенових виробів перебуває в активній фазі розвитку, проте стикається з низкою технологічних, логістичних та економічних бар’єрів. Інновації, особливо у сфері біотехнологій та продуктового дизайну, дають змогу долати обмеження і забезпечити споживачів якісною та безпечною продукцією. В Україні розвиток цього сегмента має велике значення як для охорони здоров’я, так і для харчової промисловості. Впровадження у вітчизняне виробництво технологій отримання безглютенової продукції дозволить наповнити ринок України товарами на основі використання власної, щорічно відновлюваної сировини за умови розробки вітчизняних технологій переробки і рецептур отримання корисної та якісної безглютенової сировини. ru
dc.publisher ХДАЕУ/Кропивницький ru
dc.relation.ispartofseries Мат.IV Всеукраїнської науково-технічної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених;С. 19-20
dc.subject хлібобулочні вироби ru
dc.subject безглютенова продукція ru
dc.title Безглютенове харчування – виклики та інновації у виробництві ru


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу