Показать сокращенную информацию
| dc.contributor.author | Ряполова, Ірина | |
| dc.contributor.author | Войтенко, Антоніна | |
| dc.date.accessioned | 2025-12-05T09:48:45Z | |
| dc.date.available | 2025-12-05T09:48:45Z | |
| dc.date.issued | 2025-05-14 | |
| dc.identifier.citation | Всеукраїнська науково-технічна конференція здобувачів вищої освіти і молодих учених «Молодь - науці і виробництву: Актуальні питання харчової промисловості» (14 травня 2025 року) | ru |
| dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/11482 | |
| dc.description.abstract | Ринок безглютенових виробів перебуває в активній фазі розвитку, проте стикається з низкою технологічних, логістичних та економічних бар’єрів. Інновації, особливо у сфері біотехнологій та продуктового дизайну, дають змогу долати обмеження і забезпечити споживачів якісною та безпечною продукцією. В Україні розвиток цього сегмента має велике значення як для охорони здоров’я, так і для харчової промисловості. Впровадження у вітчизняне виробництво технологій отримання безглютенової продукції дозволить наповнити ринок України товарами на основі використання власної, щорічно відновлюваної сировини за умови розробки вітчизняних технологій переробки і рецептур отримання корисної та якісної безглютенової сировини. | ru |
| dc.publisher | ХДАЕУ/Кропивницький | ru |
| dc.relation.ispartofseries | Мат.IV Всеукраїнської науково-технічної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених;С. 19-20 | |
| dc.subject | хлібобулочні вироби | ru |
| dc.subject | безглютенова продукція | ru |
| dc.title | Безглютенове харчування – виклики та інновації у виробництві | ru |