DSpace Repository

Бойко Л.О. ТУРИСТИЧНИЙ ПОТЕНЦІАЛ ВИНОРОБНИХ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ В УМОВАХ КРИЗОВИХ ВИКЛИКІВ

Show simple item record

dc.contributor.author Бойко, Людмила
dc.date.accessioned 2025-06-27T18:52:56Z
dc.date.available 2025-06-27T18:52:56Z
dc.date.issued 2025
dc.identifier.citation Бойко Л.О. ТУРИСТИЧНИЙ ПОТЕНЦІАЛ ВИНОРОБНИХ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ В УМОВАХ КРИЗОВИХ ВИКЛИКІВ. Сучасний стан та потенціал розвитку індустрії гостинності в Україні: зб. матеріалів ІІІ Всеукр. наук. – практ. конф. (Херсон-Кропивницький, 20 травня 2025 р.) / за ред. доц. Нікітенко К.С. Херсон-Кропивницький: ХДАЕУ, 2025. С. 69-71 ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/11122
dc.description.abstract Україна має сприятливі природно-кліматичні умови для вирощування винограду, що історично сформували потужну виноробну культуру в таких регіонах, як Одещина, Закарпаття, Миколаївщина, Херсонщина, Приазов’я та Поділля. У сучасних умовах винний туризм виступає як інструмент не лише популяризації продукції локальних виноробів, а й формування іміджу регіонів як сталих, екологічно орієнтованих територій. Винний туризм є одним із видів гастрономічного туризму, що поєднує культурні, історичні та аграрні аспекти. Він здатен залучати туристів до малих сільських територій, сприяти диверсифікації доходів місцевого населення, зберігати ландшафтне та архітектурне середовище, а також сприяти відновленню історичних традицій виноробства. Сталий розвиток у цьому контексті означає баланс між економічним зростанням, екологічною безпекою та соціальною інклюзією. ru
dc.subject Туристичний потенціал. виноробні регіони ru
dc.title Бойко Л.О. ТУРИСТИЧНИЙ ПОТЕНЦІАЛ ВИНОРОБНИХ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ В УМОВАХ КРИЗОВИХ ВИКЛИКІВ ru
dc.type Thesis ru


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account