Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | СУМСЬКА, О.П. | |
dc.contributor.author | ВАЛЬЧУК, В.В | |
dc.date.accessioned | 2024-12-30T17:48:07Z | |
dc.date.available | 2024-12-30T17:48:07Z | |
dc.date.issued | 2024-06 | |
dc.identifier.citation | Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно косметичної галузей промисловості: Матеріали VІ Всеукраїнської науково практичної конференції. – Хмельницький, ХНТУ, 2024. С. 195-198. | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/10261 | |
dc.description.abstract | Топінамбур є природною сировиною для отримання ряду функціональних харчових інгредієнтів, таких як інулін, олігофруктоза та фруктоза, які мають як поживні, так і функціональні властивості, особливо корисні для людей з діабетом 2 типу та ожирінням. Для України дуже важливо спробувати вирощувати цю культуру на піщаних ґрунтах, де інші культури, такі як пшениця, соняшник і кукурудза, не дуже добре ростуть. Є в Україні і переробка: підприємство в Одеській області сублімує бульби топінамбура для фармації і успішно продає в ЄС, але постійно бракує сировини для роботи на повну потужність. Компанія «FitoDim» (Житомир) пропонує порошок кореня топінамбура, який є найціннішою сировиною для використання в харчовій промисловості, зокрема як джерело інуліну для функціональних харчових інгредієнтів. Питання про ширше його використання у створенні продуктів підвищеної харчової цінності є актуальним. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.subject | Топінамбур, інуліновмісна сировина, функціональні харчові продукти, харчові технології | ru |
dc.title | ПЕРСПЕКТИВИ ТОПІНАМБУРА ЯК ІНУЛІНОВМІСНОЇ СИРОВИНИ ДЛЯ ФУНКЦІОНАЛЬНИХ ХАРЧОВИХ ІНГРЕДІЄНТІВ | ru |
dc.title.alternative | PERSPECTIVES OF JERUSALEM AS INULINE-CONTAINING RAW MATERIALS FOR FUNCTIONAL FOOD INGREDIENTS | ru |
dc.type | Article | ru |