00 DSpace/Manakin Repository

ПЕРСПЕКТИВИ ТОПІНАМБУРА ЯК ІНУЛІНОВМІСНОЇ СИРОВИНИ ДЛЯ ФУНКЦІОНАЛЬНИХ ХАРЧОВИХ ІНГРЕДІЄНТІВ

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author СУМСЬКА, О.П.
dc.contributor.author ВАЛЬЧУК, В.В
dc.date.accessioned 2024-12-30T17:48:07Z
dc.date.available 2024-12-30T17:48:07Z
dc.date.issued 2024-06
dc.identifier.citation Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно косметичної галузей промисловості: Матеріали VІ Всеукраїнської науково практичної конференції. – Хмельницький, ХНТУ, 2024. С. 195-198. ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/10261
dc.description.abstract Топінамбур є природною сировиною для отримання ряду функціональних харчових інгредієнтів, таких як інулін, олігофруктоза та фруктоза, які мають як поживні, так і функціональні властивості, особливо корисні для людей з діабетом 2 типу та ожирінням. Для України дуже важливо спробувати вирощувати цю культуру на піщаних ґрунтах, де інші культури, такі як пшениця, соняшник і кукурудза, не дуже добре ростуть. Є в Україні і переробка: підприємство в Одеській області сублімує бульби топінамбура для фармації і успішно продає в ЄС, але постійно бракує сировини для роботи на повну потужність. Компанія «FitoDim» (Житомир) пропонує порошок кореня топінамбура, який є найціннішою сировиною для використання в харчовій промисловості, зокрема як джерело інуліну для функціональних харчових інгредієнтів. Питання про ширше його використання у створенні продуктів підвищеної харчової цінності є актуальним. ru
dc.language.iso other ru
dc.subject Топінамбур, інуліновмісна сировина, функціональні харчові продукти, харчові технології ru
dc.title ПЕРСПЕКТИВИ ТОПІНАМБУРА ЯК ІНУЛІНОВМІСНОЇ СИРОВИНИ ДЛЯ ФУНКЦІОНАЛЬНИХ ХАРЧОВИХ ІНГРЕДІЄНТІВ ru
dc.title.alternative PERSPECTIVES OF JERUSALEM AS INULINE-CONTAINING RAW MATERIALS FOR FUNCTIONAL FOOD INGREDIENTS ru
dc.type Article ru


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу