Репозиторий Dspace

ВПЛИВ ТЕРМІЧНОЇ ОБРОБКИ КВАСОЛІ НА ЇЇ МІНЕРАЛЬНУ ХАРАКТЕРИСТИКУ

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author ЯРОШ, Д.В.
dc.contributor.author СУМСЬКА, О.П.
dc.date.accessioned 2024-12-30T17:34:55Z
dc.date.available 2024-12-30T17:34:55Z
dc.date.issued 2024-06
dc.identifier.citation Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно косметичної галузей промисловості: Матеріали VІ Всеукраїнської науково практичної конференції. – Хмельницький, ХНТУ, 2024. с.98-100. ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/10260
dc.description.abstract Особлива користь квасолі в її харчовій цінності, а саме у гармонійному поєднанні високоякісного білку з цукром, крохмалем, вітамінами, мінералами і незамінними амінокислотами. Такий нутрієнтний комплекс позитивно позначається загалом на стані організму Термічна обробка є обов’язковою для квасолі через наявність таких сполук, як інгібітори трипсину, лектини, фітати, поліфеноли (особливо дубильні речовини) та олігосахариди (рафіноза та стахіоза), які можуть негативно вплинути на поживну цінність. У білій квасолі традиційне приготування позитивно впливає на біодоступність Ca, Zn і Fe. Дослідження показали, що засвоюваність і, отже, засвоєння Fe можна покращити шляхом термічної обробки за рахунок розриву зв’язків білок-залізо. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно косметичної галузей промисловості ru
dc.subject Квасоля, термічна обробка, елементний хімічний склад, біодоступність, харчові технології ru
dc.title ВПЛИВ ТЕРМІЧНОЇ ОБРОБКИ КВАСОЛІ НА ЇЇ МІНЕРАЛЬНУ ХАРАКТЕРИСТИКУ ru
dc.title.alternative INFLUENCE OF THERMAL TREATMENT OF BEAN ON ITS MINERAL CHARACTERISTICS ru
dc.type Article ru


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в DSpace


Просмотр

Моя учетная запись