Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | ЯРОШ, Д.В. | |
dc.contributor.author | СУМСЬКА, О.П. | |
dc.date.accessioned | 2024-12-30T17:34:55Z | |
dc.date.available | 2024-12-30T17:34:55Z | |
dc.date.issued | 2024-06 | |
dc.identifier.citation | Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно косметичної галузей промисловості: Матеріали VІ Всеукраїнської науково практичної конференції. – Хмельницький, ХНТУ, 2024. с.98-100. | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/10260 | |
dc.description.abstract | Особлива користь квасолі в її харчовій цінності, а саме у гармонійному поєднанні високоякісного білку з цукром, крохмалем, вітамінами, мінералами і незамінними амінокислотами. Такий нутрієнтний комплекс позитивно позначається загалом на стані організму Термічна обробка є обов’язковою для квасолі через наявність таких сполук, як інгібітори трипсину, лектини, фітати, поліфеноли (особливо дубильні речовини) та олігосахариди (рафіноза та стахіоза), які можуть негативно вплинути на поживну цінність. У білій квасолі традиційне приготування позитивно впливає на біодоступність Ca, Zn і Fe. Дослідження показали, що засвоюваність і, отже, засвоєння Fe можна покращити шляхом термічної обробки за рахунок розриву зв’язків білок-залізо. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно косметичної галузей промисловості | ru |
dc.subject | Квасоля, термічна обробка, елементний хімічний склад, біодоступність, харчові технології | ru |
dc.title | ВПЛИВ ТЕРМІЧНОЇ ОБРОБКИ КВАСОЛІ НА ЇЇ МІНЕРАЛЬНУ ХАРАКТЕРИСТИКУ | ru |
dc.title.alternative | INFLUENCE OF THERMAL TREATMENT OF BEAN ON ITS MINERAL CHARACTERISTICS | ru |
dc.type | Article | ru |