00 DSpace/Manakin Repository

ХІМІЧНИЙ СТАТУС АМАРАНТУ ЯК ХАРЧОВОГО ІНГРЕДІЄНТА

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author СЕРБІНА, В.В.
dc.contributor.author СУМСЬКА, О.П.
dc.date.accessioned 2024-12-30T17:24:05Z
dc.date.available 2024-12-30T17:24:05Z
dc.date.issued 2024-06
dc.identifier.citation Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно косметичної галузей промисловості: Матеріали VІ Всеукраїнської науково практичної конференції. – Хмельницький, ХНТУ, 2024. С.92-95.. ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/10259
dc.description.abstract Останнім часом амарант став предметом все більшого наукового та промислового інтересу. Це обумовлено його цінними біологічними властивостями, багатим фітохімічним складом і широкою фармакологічною активністю. Амарант – це псевдозлакова культура, яка поєднує в собі властивості харчового та оздоровчого продукту.Вміст білка (~18%) у насінні амаранту вищий, ніж у традиційних зернових, і варіюється залежно від сорту рослини, клімату, ґрунтових умов і методу удобрення. Серед білків альбуміни становлять найбільшу фракцію. Білок містить усі незамінні амінокислоти, необхідні організму, особливо багато лізину та триптофану. Найважливішим продуктом, одержуваним з амаранту, є зерно, яке є джерелом борошна, що використовується в хлібопекарській промисловості. Чудова поживна цінність амаранту та його корисні властивості повинні спонукати виробників харчових продуктів до розробки нових технологічно інноваційних харчових продуктів, особливо функціональних харчових продуктів. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно косметичної галузей промисловості ru
dc.subject Амарант, харчовий інгредієнт, інноваційні харчові продукти, функціональні продукти, харчові технології ru
dc.title ХІМІЧНИЙ СТАТУС АМАРАНТУ ЯК ХАРЧОВОГО ІНГРЕДІЄНТА ru
dc.title.alternative CHEMICAL STATUS OF AMARANTU AS A FOOD INGREDIENT ru
dc.type Article ru


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу