Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | СЕРБІНА, В.В. | |
dc.contributor.author | СУМСЬКА, О.П. | |
dc.date.accessioned | 2024-12-30T17:24:05Z | |
dc.date.available | 2024-12-30T17:24:05Z | |
dc.date.issued | 2024-06 | |
dc.identifier.citation | Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно косметичної галузей промисловості: Матеріали VІ Всеукраїнської науково практичної конференції. – Хмельницький, ХНТУ, 2024. С.92-95.. | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/10259 | |
dc.description.abstract | Останнім часом амарант став предметом все більшого наукового та промислового інтересу. Це обумовлено його цінними біологічними властивостями, багатим фітохімічним складом і широкою фармакологічною активністю. Амарант – це псевдозлакова культура, яка поєднує в собі властивості харчового та оздоровчого продукту.Вміст білка (~18%) у насінні амаранту вищий, ніж у традиційних зернових, і варіюється залежно від сорту рослини, клімату, ґрунтових умов і методу удобрення. Серед білків альбуміни становлять найбільшу фракцію. Білок містить усі незамінні амінокислоти, необхідні організму, особливо багато лізину та триптофану. Найважливішим продуктом, одержуваним з амаранту, є зерно, яке є джерелом борошна, що використовується в хлібопекарській промисловості. Чудова поживна цінність амаранту та його корисні властивості повинні спонукати виробників харчових продуктів до розробки нових технологічно інноваційних харчових продуктів, особливо функціональних харчових продуктів. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно косметичної галузей промисловості | ru |
dc.subject | Амарант, харчовий інгредієнт, інноваційні харчові продукти, функціональні продукти, харчові технології | ru |
dc.title | ХІМІЧНИЙ СТАТУС АМАРАНТУ ЯК ХАРЧОВОГО ІНГРЕДІЄНТА | ru |
dc.title.alternative | CHEMICAL STATUS OF AMARANTU AS A FOOD INGREDIENT | ru |
dc.type | Article | ru |