dc.contributor.author |
СЕРБІНА, В.В. |
|
dc.contributor.author |
СУМСЬКА, О.П. |
|
dc.date.accessioned |
2024-12-30T17:24:05Z |
|
dc.date.available |
2024-12-30T17:24:05Z |
|
dc.date.issued |
2024-06 |
|
dc.identifier.citation |
Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно косметичної галузей промисловості: Матеріали VІ Всеукраїнської науково практичної конференції. – Хмельницький, ХНТУ, 2024. С.92-95.. |
ru |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/10259 |
|
dc.description.abstract |
Останнім часом амарант став предметом все більшого наукового та
промислового інтересу. Це обумовлено його цінними біологічними
властивостями, багатим фітохімічним складом і широкою
фармакологічною активністю. Амарант – це псевдозлакова культура, яка
поєднує в собі властивості харчового та оздоровчого продукту.Вміст білка (~18%) у
насінні амаранту вищий, ніж у традиційних зернових, і варіюється залежно
від сорту рослини, клімату, ґрунтових умов і методу удобрення. Серед
білків альбуміни становлять найбільшу фракцію. Білок містить усі
незамінні амінокислоти, необхідні організму, особливо багато лізину та
триптофану. Найважливішим продуктом, одержуваним з амаранту, є зерно, яке є
джерелом борошна, що використовується в хлібопекарській
промисловості. Чудова поживна
цінність амаранту та його корисні властивості повинні спонукати
виробників харчових продуктів до розробки нових технологічно
інноваційних харчових продуктів, особливо функціональних харчових
продуктів. |
ru |
dc.language.iso |
other |
ru |
dc.publisher |
Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно косметичної галузей промисловості |
ru |
dc.subject |
Амарант, харчовий інгредієнт, інноваційні харчові продукти, функціональні продукти, харчові технології |
ru |
dc.title |
ХІМІЧНИЙ СТАТУС АМАРАНТУ ЯК ХАРЧОВОГО ІНГРЕДІЄНТА |
ru |
dc.title.alternative |
CHEMICAL STATUS OF AMARANTU AS A FOOD INGREDIENT |
ru |
dc.type |
Article |
ru |