DSpace Repository

ОЦІНКА ВИНОГРАДУ СОРТУ ОДЕСЬКИЙ ЧОРНИЙ АБО АЛІБЕРНЕ ДЛЯ ОТРИМАННЯ АНТОЦІАНІВ

Show simple item record

dc.contributor.author Поліщук, Богдан
dc.contributor.author Сумська, Ольга
dc.date.accessioned 2024-12-30T15:49:35Z
dc.date.available 2024-12-30T15:49:35Z
dc.date.issued 2024-05
dc.identifier.citation Поліщук Б., Сумська О. Оцінка винограду сорту одеський чорний або аліберне для отримання антаціанів. «Молодь - науці і виробництву: Актуальні питання харчової промисловості»: ІІІ Всеукраїнська науково-технічна конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених: тези доповідей, Херсон, 14 травня 2024 р. [Електронне видання] –Кропивницький: ХДАЕУ, 2024. – с.120-121. ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/10257
dc.description.abstract Антоціани, група природних пігментів із сімейства флавоноїдів, є природними водорозчинними сполуками, широко поширеними у винограді [2 , 3]. Антаціани отримують зі шкірки винограду екстракцією водно-спиртовими або підкисленими водними розчинами. Окрім високої антиоксидантної дії антоціанам притаманні капіляропротекторна, гіпоглікемічна та гіполіпідемічна активності, а також протизапальна, протипухлинна, антимутагенна й антимікробна властивості. Таким чином, завдяки своєму антиоксидантному потенціалу біологічно активні сполуки з виноградної шкірки можуть бути важливими елементами недорогих натуральних харчових продуктів. Встановлено, що вміст антоціанінів в екстракті з винограду Одеський чорний такий: ціанідін-3-диглюкозид - 89,30±0.3 мкмоль/г екстракту, ціанідін-3-глюкозид - 118,26±0.94 мкмоль/г екстракту. Показано, що природна сировина півдня України може бути потужним джерелом для одержання антоціанів, які дедалі знаходять більше застосування у харчовій промисловості, фармакології ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Молодь - науці і виробництву - 2024: Актуальні питання харчової промисловості ru
dc.subject Антоціани, виноград сорту Одеський чорний, екстракція, харчові технології ru
dc.title ОЦІНКА ВИНОГРАДУ СОРТУ ОДЕСЬКИЙ ЧОРНИЙ АБО АЛІБЕРНЕ ДЛЯ ОТРИМАННЯ АНТОЦІАНІВ ru
dc.title.alternative EVALUATION OF ODESKA BLACK OR ALIBERNE VARIETY GRAPES FOR OBTAINING ANTHOCYANS ru
dc.type Thesis ru


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account