Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Поліщук, Богдан | |
dc.contributor.author | Сумська, Ольга | |
dc.date.accessioned | 2024-12-30T15:49:35Z | |
dc.date.available | 2024-12-30T15:49:35Z | |
dc.date.issued | 2024-05 | |
dc.identifier.citation | Поліщук Б., Сумська О. Оцінка винограду сорту одеський чорний або аліберне для отримання антаціанів. «Молодь - науці і виробництву: Актуальні питання харчової промисловості»: ІІІ Всеукраїнська науково-технічна конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених: тези доповідей, Херсон, 14 травня 2024 р. [Електронне видання] –Кропивницький: ХДАЕУ, 2024. – с.120-121. | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/10257 | |
dc.description.abstract | Антоціани, група природних пігментів із сімейства флавоноїдів, є природними водорозчинними сполуками, широко поширеними у винограді [2 , 3]. Антаціани отримують зі шкірки винограду екстракцією водно-спиртовими або підкисленими водними розчинами. Окрім високої антиоксидантної дії антоціанам притаманні капіляропротекторна, гіпоглікемічна та гіполіпідемічна активності, а також протизапальна, протипухлинна, антимутагенна й антимікробна властивості. Таким чином, завдяки своєму антиоксидантному потенціалу біологічно активні сполуки з виноградної шкірки можуть бути важливими елементами недорогих натуральних харчових продуктів. Встановлено, що вміст антоціанінів в екстракті з винограду Одеський чорний такий: ціанідін-3-диглюкозид - 89,30±0.3 мкмоль/г екстракту, ціанідін-3-глюкозид - 118,26±0.94 мкмоль/г екстракту. Показано, що природна сировина півдня України може бути потужним джерелом для одержання антоціанів, які дедалі знаходять більше застосування у харчовій промисловості, фармакології | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Молодь - науці і виробництву - 2024: Актуальні питання харчової промисловості | ru |
dc.subject | Антоціани, виноград сорту Одеський чорний, екстракція, харчові технології | ru |
dc.title | ОЦІНКА ВИНОГРАДУ СОРТУ ОДЕСЬКИЙ ЧОРНИЙ АБО АЛІБЕРНЕ ДЛЯ ОТРИМАННЯ АНТОЦІАНІВ | ru |
dc.title.alternative | EVALUATION OF ODESKA BLACK OR ALIBERNE VARIETY GRAPES FOR OBTAINING ANTHOCYANS | ru |
dc.type | Thesis | ru |