dc.contributor.author |
Cумська, О.П, |
|
dc.contributor.author |
Єрмаков, К.В. |
|
dc.date.accessioned |
2024-12-30T15:18:33Z |
|
dc.date.available |
2024-12-30T15:18:33Z |
|
dc.date.issued |
2024-03 |
|
dc.identifier.citation |
Горизонти розвитку сільськогосподарського виробництва та переробки в Україні (до дня пам’яті доктора сільськогосподарських наук, професора, академіка Пелиха Віктора Григоровича): матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції/ За ред. Пелих Н.Л., Ушакова С.В.- Кропивницький: ХДАЕУ, 2024. С. 299-301. |
ru |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/10256 |
|
dc.description.abstract |
Як природна біомолекула, пектин є важливим регулятором біологічних
модифікаторів і широко використовується в біохімії, харчовій та фармацевтичній
промисловості. Завдяки високій безпеці, біологічній активності та здатності до
біологічного розкладання природний пектин останнім часом широко вивчався. Метою цього дослідження є виділення пектину з шкірки обліпихи. у якості досліджуваних зразків було обрано обліпиху крушиновидну (Hippophae rhamnoides)
сорту «Лейкора» та дикорослу обліпиху. Обидва зразки зростали на правобережжі
Херсонщини. розробка
технологій виділення пектинів з місцевої сировини актуальний та перспективний
напрямок в умовах політики імпортозаміщення. Особливий інтерес мають
ресурсозберігаючі технології, засновані на використанні вторинної рослинної
сировини для виділення пектина. |
ru |
dc.language.iso |
other |
ru |
dc.publisher |
Горизонти розвитку сільськогосподарського виробництва та переробки в Україні (до дня пам’яті доктора сільськогосподарських наук, професора, академіка Пелиха Віктора Григоровича) |
ru |
dc.subject |
пектин, екстракція, шкірка облепихи, біологічно-активні речовини, харчові технології |
ru |
dc.title |
ЕКСТРАКЦІЯ ПЕКТИНУ З ШКІРКИ ОБЛІПИХИ |
ru |
dc.title.alternative |
EXTRACTION OF PECTIN FROM THE SKIN OF THE SEA-BUCK |
ru |
dc.type |
Article |
ru |