Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Cумська, О.П, | |
dc.contributor.author | Єрмаков, К.В. | |
dc.date.accessioned | 2024-12-30T15:18:33Z | |
dc.date.available | 2024-12-30T15:18:33Z | |
dc.date.issued | 2024-03 | |
dc.identifier.citation | Горизонти розвитку сільськогосподарського виробництва та переробки в Україні (до дня пам’яті доктора сільськогосподарських наук, професора, академіка Пелиха Віктора Григоровича): матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції/ За ред. Пелих Н.Л., Ушакова С.В.- Кропивницький: ХДАЕУ, 2024. С. 299-301. | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/10256 | |
dc.description.abstract | Як природна біомолекула, пектин є важливим регулятором біологічних модифікаторів і широко використовується в біохімії, харчовій та фармацевтичній промисловості. Завдяки високій безпеці, біологічній активності та здатності до біологічного розкладання природний пектин останнім часом широко вивчався. Метою цього дослідження є виділення пектину з шкірки обліпихи. у якості досліджуваних зразків було обрано обліпиху крушиновидну (Hippophae rhamnoides) сорту «Лейкора» та дикорослу обліпиху. Обидва зразки зростали на правобережжі Херсонщини. розробка технологій виділення пектинів з місцевої сировини актуальний та перспективний напрямок в умовах політики імпортозаміщення. Особливий інтерес мають ресурсозберігаючі технології, засновані на використанні вторинної рослинної сировини для виділення пектина. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Горизонти розвитку сільськогосподарського виробництва та переробки в Україні (до дня пам’яті доктора сільськогосподарських наук, професора, академіка Пелиха Віктора Григоровича) | ru |
dc.subject | пектин, екстракція, шкірка облепихи, біологічно-активні речовини, харчові технології | ru |
dc.title | ЕКСТРАКЦІЯ ПЕКТИНУ З ШКІРКИ ОБЛІПИХИ | ru |
dc.title.alternative | EXTRACTION OF PECTIN FROM THE SKIN OF THE SEA-BUCK | ru |
dc.type | Article | ru |