DSpace Repository

Забезпечення конкурентних переваг аграрних підприємств шляхом впровадження технологічних інновацій у виробничі процеси

Show simple item record

dc.contributor.author Кирилов, Ю. Є.
dc.contributor.author Грановська, В. Г.
dc.date.accessioned 2020-03-04T09:54:54Z
dc.date.available 2020-03-04T09:54:54Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.citation Кирилов Ю.Є. Забезпечення конкурентних переваг аграрних підприємств шляхом впровадження технологічних інновацій у виробничі процеси / Ю.Є. Кирилов, В.Г. Грановська // Агросвіт. - 2019. - №23.- C. 3-7 ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/1024
dc.description.abstract У статті обгрунтовано можливості забезпечення конкурентних переваг аграрних підприємств на основі впровадження технологічних інновацій, які стосуються безпосередньо виробничих процесів як основи агропромислового відтворення. Серед них виділяються такі складники біотехнологій, як вирощування нових видів рослин і тварин, виробництво біогумусу, органічних добрив. Також виявлено групи конкурентних переваг, які вони забезпечують,—торгівельні, технологічні, економічні. У сукупності, вони здійснюють значний вплив на підвищення конкурентоспроможності аграрних підприємств. Підвищення інноваційної біотехнологічної активності аграрних підприємств розглядається як один із критеріїв формування їх конкурентних переваг на ринку органічної продукції зокрема. Система формування конкурентних переваг має провідне значення для управління підприємством як суб'єктом конкурентних та суспільних відносин. До того ж конкурентні переваги на глобальному ринку стають основою міжнародного поділу праці. Отже, основними аргументами інноваційного розвитку аграрних підприємств та застосування біотехнологій є забезпечення економічного зростання, диверсифікації й інтенсифікації виробництва та формування системи конкурентних переваг вищого рівня; досягнення максимізації економічної ефективності за мінімізації витрат, підвищення обсягів виходу продукції з 1 га площі; оптимізація співвідношення галузей виробництва, що забезпечують синергетичний ефект господарювання; удосконалення системи розподілу та страхування ризиків ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Дніпровський державний аграрно-економічний університет, ТОВ ДКС Центр ru
dc.subject Кафедра публічного управління та адміністрування ru
dc.title Забезпечення конкурентних переваг аграрних підприємств шляхом впровадження технологічних інновацій у виробничі процеси ru
dc.title.alternative Ensuring competitive advantages of agricultural enterprises by introduciong technological innovations in production processes ru
dc.type Article ru


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account