dc.contributor.author |
Кирилов, Ю. Є. |
|
dc.contributor.author |
Грановська, В. Г. |
|
dc.date.accessioned |
2020-03-04T09:54:54Z |
|
dc.date.available |
2020-03-04T09:54:54Z |
|
dc.date.issued |
2019 |
|
dc.identifier.citation |
Кирилов Ю.Є. Забезпечення конкурентних переваг аграрних підприємств шляхом впровадження технологічних інновацій у виробничі процеси / Ю.Є. Кирилов, В.Г. Грановська // Агросвіт. - 2019. - №23.- C. 3-7 |
ru |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/1024 |
|
dc.description.abstract |
У статті обгрунтовано можливості забезпечення конкурентних переваг аграрних підприємств на основі впровадження технологічних інновацій, які стосуються безпосередньо виробничих процесів як основи агропромислового відтворення. Серед них виділяються такі складники біотехнологій, як вирощування нових видів рослин і тварин, виробництво біогумусу, органічних добрив. Також виявлено групи конкурентних переваг, які вони забезпечують,—торгівельні, технологічні, економічні. У сукупності, вони здійснюють значний вплив на підвищення конкурентоспроможності аграрних підприємств. Підвищення інноваційної біотехнологічної активності аграрних підприємств розглядається як один із критеріїв формування їх конкурентних переваг на ринку органічної продукції зокрема. Система формування конкурентних переваг має провідне значення для управління підприємством як суб'єктом конкурентних та суспільних відносин. До того ж конкурентні переваги на глобальному ринку стають основою міжнародного поділу праці. Отже, основними аргументами інноваційного розвитку аграрних підприємств та застосування біотехнологій є забезпечення економічного зростання, диверсифікації й інтенсифікації виробництва та формування системи конкурентних переваг вищого рівня; досягнення максимізації економічної ефективності за мінімізації витрат, підвищення обсягів виходу продукції з 1 га площі; оптимізація співвідношення галузей виробництва, що забезпечують синергетичний ефект господарювання; удосконалення системи розподілу та страхування ризиків |
ru |
dc.language.iso |
other |
ru |
dc.publisher |
Дніпровський державний аграрно-економічний університет, ТОВ ДКС Центр |
ru |
dc.subject |
Кафедра публічного управління та адміністрування |
ru |
dc.title |
Забезпечення конкурентних переваг аграрних підприємств шляхом впровадження технологічних інновацій у виробничі процеси |
ru |
dc.title.alternative |
Ensuring competitive advantages of agricultural enterprises by introduciong technological innovations in production processes |
ru |
dc.type |
Article |
ru |