Abstract:
Наведено результати теоретичних та експериментальних досліджень та прогресивні рішення щодо використання фітоколоїду – карагінану Phyllophora (Зерновське родовище), виділеного з Чорноморської червоної водорості Phyllophora Brodyas, регулятора харчової консистенції. Обґрунтовано технологічні аспекти використання карагінану з чорноморських червоних водоростей Phyllophora Brody. Проведене дослідження показує, що застосування даного продукту («ПЗФ» карагінан) є доцільним для розширення спектру регуляторів консистенції продуктів харчової промисловості. Встановлено, що карагінан «PZF», екстрагований з червоної водорості Чорноморської філофори Броди, має вміст 3,6-ангідрогалактози 21,3 %; масова частка сульфоефірних груп (у перерахунку на SO4) становить 24,2 %.