dc.contributor.author |
Гамаюнова В.В., Бакланова Т.В. |
|
dc.date.accessioned |
2024-12-11T19:19:41Z |
|
dc.date.available |
2024-12-11T19:19:41Z |
|
dc.date.issued |
2024-11-29 |
|
dc.identifier.citation |
Гамаюнова В.В., Бакланова Т.В. Від екзотики до традиції: хурма в Україні. Матеріали міжнародної науково-практичної конференції «Поліські наукові читання - 2024» 27 – 29 листопада 2024 року. Чернігів – 2024. С114-117. |
ru |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/10155 |
|
dc.description.abstract |
В умовах війни, аграрний сектор стає важливим джерелом доходу для багатьох регіонів. Вирощування хурми може стати альтернативою для фермерів, які зазнали збитків через військові дії. Хурма має високий попит на ринку, як в Україні, так і за кордоном, що може забезпечити стабільний прибуток. Хурма (Diospyros) - це фрукт, який стає все більш популярним у світі завдяки своїм смаковим якостям та поживній цінності. В Україні хурма традиційно не була поширена, але з огляду на зміни клімату та підвищення середньорічних температур, ця культура може стати перспективною для вирощування в різних зонах країни. Південні регіони, зокрема Одеська, Миколаївська та Херсонська області, мають сприятливі умови для її розвитку. Також можливо вирощування хурми в центральних областях, за умови добору морозостійких сортів. |
ru |
dc.publisher |
Матеріали міжнародної науково-практичної конференції «Поліські наукові читання - 2024» |
ru |
dc.subject |
хурма, народно-господарське значення, вітаміни, врожайність, найбільші країни - виробники |
ru |
dc.subject |
persimmon, economic importance, vitamins, productivity, the largest producing countries |
ru |
dc.title |
Від екзотики до традиції: хурма в Україні |
ru |
dc.type |
Thesis |
ru |