Abstract:
застосування йоду та селену в комплексі з вітаміном Е
позитивно впливає на кількісні та якісні показники яєчної продуктивності
японських перепелів, використання в комплексі йодид калію, селену та вітаміну
Е впродовж продуктивного періоду позитивно впливає на результати
вирощування перепелів до 49- добового віку. Так, збереженість поголів’я
перепелів за період вирощування становий 93,8 % порівняно з контрольною
групою (90,4 %), несучість на середню несучку була вищою на 19,1 шт. яєць що
сприяє підвищенню рентабельності виробництва дієтичних яєць японських
перепелів на 23,13%
Description:
Застосування йодид калію, селену в комплексі з вітаміном Е у
складі раціону перепілок сприяло збільшенню кількості та якості знесених яєць
за продуктивний період. За умови застосування в годівлі окремо йодид калію,
селену, вітаміну Е вірогідних змін рівня яєчної продуктивності не виявлено.
Використання в комплексі йодид калію, селену та вітаміну Е впродовж
продуктивного періоду позитивно впливає на результати вирощування
перепелів до 49- добового віку. Так, збереженість поголів’я перепелів за період
вирощування становий 93,8 % порівняно з контрольною групою (90,4 %),
несучість на середню несучку була вищою на 19,1 шт. яєць що сприяє
підвищенню рентабельності виробництва дієтичних яєць японських перепелів
на 23,13%.