00 DSpace/Manakin Repository

ДОСЛІДЖЕННЯ ЯКОСТІ СИРКОВИХ ДЕСЕРТІВ СПЕЦІАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ.

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Дзюндзя, Оксана
dc.date.accessioned 2024-11-24T13:19:02Z
dc.date.available 2024-11-24T13:19:02Z
dc.date.issued 2024
dc.identifier.citation Дзюндзя, О. (2024). ДОСЛІДЖЕННЯ ЯКОСТІ СИРКОВИХ ДЕСЕРТІВ СПЕЦІАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету, 14(1). https://doi.org/10.32782/2220-8674-2024-24-1-14 ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/10041
dc.description.abstract Враховуючи постійні стресові ситуації у населення України виникають нові та прогресують хронічні захворювання перебіг яких можна полегшити вживанням харчових продуктів спеціального призначення. Відповідно існує необхідність в створені харчових продуктів які могли задовольнити такі потреби. Метою даної роботи було визначення основних показників якості та безпечності сиркових десертів із додаванням порошків репісу та айви та повною замінною цукру на цукрозамінник. В ході експериментальних проробок було визначено оптимальну кількість плодово-ягідних порошків та спосіб введення до рецептури. За даними сенсорної оцінки зразки з додаванням нетрадиційних інгредієнтів мали кращі оцінки порівняно з контролем. За фізико-хімічними показниками дослідний зразок повністю відповідав вимогам нормативного документа (ДСТУ). Дослідження мікробіологічних показників вказало на відсутність патогенних, стафілококових мікроорганізмів і групи кишкової палочки у досліджуваних зразках. Результати досліджень основних показників підтвердили якість та безпечність сиркових десертів з додаванням харчових порошків з репісу та айви. ru
dc.publisher Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного ru
dc.subject репіс ru
dc.subject айва ru
dc.subject сиркові десерти ru
dc.subject харчові порошки ru
dc.subject якість ru
dc.subject безпека ru
dc.title ДОСЛІДЖЕННЯ ЯКОСТІ СИРКОВИХ ДЕСЕРТІВ СПЕЦІАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ. ru
dc.type Article ru


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу