DSpace at KSAEU: Recent submissions

  • Скібіна, Тетяна Ігорівна (2025-04-17)
  • Черевко, Наталія Олександрівна (НАУКОВИЙ ВІСНИК УЖГОРОДСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ, 2025)
    Право на працю є одним із фундаментальних соціальних прав людини, визнаним як на міжнародному, так і на національному рівні. Закріплення його у Конвенції ООН з прав людини, Європейській соціальній хартії (переглянутій), ...
  • Варнавська, Інна (Конін – Ужгород – Перемишль – Миколаїв: Посвіт, 2025)
    Соціальні мережі відіграють значну роль у формуванні сучасного суспільства, впливаючи на соціальні установки і культурні норми. Вони стали основним каналом комунікації для мільйонів людей, особливо серед молоді, де платформами ...
  • Матусяк, Галина (Херсонський державний аграрно-економічний університет, 2025)
  • Мариненко, Т.С.; Пристемський, Олександр (Херсонський державний аграрно-економічний університет, 2025-05-16)
    Аргументовано, що впровадження інформаційних технологій сприяє підвищенню ефективності, тосності та швидкості процесів у науці, економіці, освіті та логістиці. Визначено, що інформаційні технології стали рушійною силою ...
  • Волощук, С.В.; Ходос, Т.А. (Херсонський державний аграрно- економічний університет, 2022)
  • БІЛОУСОВА, Тетяна; Кузів, Яна (Видавництво ФОП Вишемирський В.С., 2025-05-16)
    У сучасному економічному середовищі, що характеризується високою конкуренцією та швидкою зміною споживчих переваг, реклама є одним із найважливіших інструментів просування товарів і послуг. Однак, незважаючи на широке ...
  • Bilousova, Tetiana (Видавничий дім«Гельветика», 2025-03)
    This paper presents a study of the market dynamics of three interchangeable goods based on a mathematical model that takes into account the interaction between sellers, buyers and the state. The stability of the equilibrium ...
  • Мельниченко, Софія; Богадьорова, Лариса (ФОП Вишемирський В. С., 2025)
    Інтерес до пізнання світу, вивчення його культурного, природного та історичного розмаїття є одним із ключових рушіїв розвитку сучасного суспільства. Туризм, як одна з найбільш динамічних сфер глобальної економіки, ...
  • Горач, Ольга; Новікова, Наталя; Дзюндзя, Оксана; Рєзвих, Ніна; Ряполова, Ірина; Вогнівенко, Людмила; Резнікова, Вероніка (Національний орган інтелектуальної власності державна організація "Український національний національний офіс інтелектуальної власності та інновацій", 2024-05)
    Спосіб виробництва що включає приготування фаршу, формування i заморожування, який відрізняється тим, що до м'ясного фаршу додається порошок рослинного походження у %: шпинат - З, морква - 4, морська водорість цисторіза - 5.
  • Горач, Ольга; Новікова, Наталя; Дзюндзя, Оксана; Резвих, Ніна; Ряполова, Ірина; Вогнівенко, Людмила; Резнікова, Вероніка (Національний орган інтелектуальної власності державна організація "Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій", 2024-05)
    Спосіб виробництва що включає приготування фаршу, формування i заморожування, який відрізняється тим, що до м'ясного фаршу додається порошок рослинного походження
  • Дзюндзя, Оксана; Горач, Ольга; Новікова, Наталя; Резвих, Ніна; Ряполова, Ірина; Вогнівенко, Людмила (Національний орган інтелектуальної власності державна організація "Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій", 2024)
    Спосіб виробництва пельменів включає підготовку сировини, заміс тіста, приготування фаршу, розкачування тіста на тонкі пласти, викладання фаршу, формування виробів і варіння пельменів протягом 5-7 хв. При цьому на етапі ...
  • Дзюндзя, Оксана; Горач, Ольга; Новікова, Наталя; Резвих, Ніна; Ряполова, Ірина; Вогнівенко, Людмила (Національний орган інтелектуальної власності державна організація "Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій", 2024)
    Спосіб виробництва кексу включає підготовку сировини, збивання до утворення однорідної маси, додавання меланжу, карбонату амонію, борошна, плодів ірги, замішування тіста, викладання у форми і випікання. Здійснюють збивання ...
  • Дзюндзя, Оксана; Горач, Ольга; Новікова, Наталя; Резвих, Ніна; Ряполова, Ірина; Вогнівенко, Людмила (Національний орган інтелектуальної власності державна організація "Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій", 2024)
    Спосіб приготування безглютенового прісного тіста включає підготовку сировини, заміс тіста. На етапі приготування тіста здійснюють заварювання безглютенових видів борошна у співвідношенні рисового і кукурудзяного 75:25, з ...
  • Дзюндзя, Оксана; Новікова, Наталя; Горач, Ольга; Резвих, Ніна; Ряполова, Ірина; Вогнівенко, Людмила (Національний орган інтелектуальної власності державна організація "Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій", 2025)
    Спосіб виробництва мафіну включає підготовку тіста, його замішування викладання у форми і випікання. Перемішують ретельно борошно пшеничне, фруктозу, сіль, карбонат амонію. Окремо перемішують до однорідності меланж, томатний ...
  • Дзюндзя, Оксана; Горач, Ольга; Новікова, Наталя; Резвих, Ніна; Ряполова, Ірина; Вогнівенко, Людмила (Національний орган інтелектуальної власності державна організація "Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій", 2025)
    Спосіб виробництва морсу включає підготовку сировини, варіння відвару і охолодження. Заливають гарячою водою промиті і очищені від насінних коробочок яблука, айву. Додають зизифус, вижимки з ягід і варять при слабкому ...
  • Лобода, Олена (Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки: Науковий журнал, 2025)
  • Вогнівенко, Л.П.; Шерман, А.А.; Ланевич, Л.І. (ХДАЕУ, 2024)
    У статті детально розглядається процес ферментації йогурту та квашених овочів, акцентуючи свою увагу на мікробіологічних процесах, що лежать в основі цього процесу, а також на факторах, які впливають на якість та структуру ...