00 DSpace/Manakin Repository

ОРГАНІЧНЕ ВИРОБНИЦТВО В УКРАЇНІ: СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Аверчев, О. В.
dc.contributor.author Нікітенко, М. П.
dc.date.accessioned 2024-10-04T11:17:08Z
dc.date.available 2024-10-04T11:17:08Z
dc.date.issued 2024-05-30
dc.identifier.citation Аверчев О.В., Нікітенко М.П. Органічне виробництво в Україні: сучасний стан та перспективи розвитку. Таврійський науковий вісник. Одеса, 2024. Вип. 136. с.12-19 ru
dc.identifier.other DOI https://doi.org/10.32782/2226-0099.2024.136.1.2
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/9790
dc.description.abstract ицтва в Україні, наведені рекомендації стосовно впровадження елементів органічного землеробства у сільське господарство. Наведено аналіз досліджень наукової спільноти щодо використання мікробіологічних засобів захисту рослин та комплексів біодобрив Мета досліджень полягала у встановленні впливу впровадження елементів біоло- гічного землеробства на ділянках, що постраждали від воєнних дій або зазнали пошко- джень внаслідок недбалого ставлення до ґрунтів. Наведено переваги за використанням біоінтенсивних технологій та заходів які допомагають відновити пошкодженні ґрунти а також створити умови для вирощування екологічно-чистої рослинної продукції, забез- печуючи при цьому охорону навколишнього середовища та стійкість сільськогосподар- ського виробництва. Наведена сучасна класифікація біодобрив, яка спрощує та допомагає структурувати широкий спектр різновидів біологічних препаратів. За оглядом проведених спостережень та наведеного аналізу статистичних даних було визначено площі зайняті під виробництвом органічної продукції у світовому масштабі та в межах України. Проаналізовано експортні можливості нашої країни та обсяги вну- трішнього ринку органічної продукції. В результаті досліджень надані рекомендації щодо ключових аспектів для подальшого успішного ведення та розвитку органічного ринку в Україні. Початок перехідного періоду у виробництві органічної сільськогосподарської продукції визначається кількістю часу, необхідною для переходу виробника від традиційного методу вирощування до органічного, з урахуванням вимог сертифікації органічного виробництва. Цей період може варіюватися залежно від конкретних умов і типу культури. Відповідальність за визначення початку перехідного періоду та його відповідність вимогам органічного виробництва покладається на орган сертифікації. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Одеса : Видавничий дім «Гельветика», ru
dc.subject органічне землеробство ru
dc.subject ґрунтова мікрофлора ru
dc.subject біодобрива ru
dc.subject органічна рослинна продукція ru
dc.title ОРГАНІЧНЕ ВИРОБНИЦТВО В УКРАЇНІ: СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ru
dc.title.alternative Землеробство, рослинництво, овочівництво та баштанництво ru
dc.type Article ru


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу