Репозиторий Dspace

Вплив стрес факторів на якість мʼяса тварин

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Кушнеренко, Владислав
dc.date.accessioned 2024-06-13T10:54:31Z
dc.date.available 2024-06-13T10:54:31Z
dc.date.issued 2024-05-21
dc.identifier.citation якість мʼяса тварин ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/9665
dc.description.abstract У статі наведено основні типи стресів на заключному етапі отримання продукції тваринництва. Впровадження промислових технологій виробництва продуктів тваринництва, а також селекція порід, типів та гібридів тварин у м'ясному напрямку поряд із позитивними результатами має й негативні наслідки. Вони стали причиною появи вад м'яса (PSE і DFD), з якими раніше не доводилося зустрічатися. Погіршення якості та втрати продуктів тваринництва при транспортуванні та передзабійному утриманні великою мірою пов'язані зі стрес чутливістю тварин [1, с. 425-433]. Наукові дослідження та підвищений інтерес світової спільноти до якісної продукції тваринництва, етичного використання тварин у якості продуктів харчування, спонукають нас знаходити нестандартні рішення у вирішенні цієї проблеми. Останнім часом у загальному об’ємі м’яса, що поступає на переробку, зросла частка м’ясної сировини з ознаками PSE (бліде, м’яке, водянисте) i DFD, за даними українських і закордонних дослідників вона становить 50% від загальної кількості сировини. Добробут тварин залежить від їх внутрішнього фізіологічного стану, впливу багатьох чинників навколишнього середовища. Вони можуть порушувати добробут (або благополуччя) тварин на основі різних типів стресу. Ключові слова: Добробут тварин, свині, худоба, тварини, ru
dc.publisher МИКОЛАЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ru
dc.relation.ispartofseries Всеукраїнська конференція;
dc.subject Добробут тварин, свині, худоба, тварини, транспортування, передзабійне утримання, вади м’яса PSE і DFD. ru
dc.title Вплив стрес факторів на якість мʼяса тварин ru


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в DSpace


Просмотр

Моя учетная запись