00 DSpace/Manakin Repository

Економічні передумови до створення та техніко-економічне обґрунтування впровадження безвідходної технології переробки гарбуза

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Пазюк, Вадим Михайлович
dc.contributor.author Петрова, Жанна Олександрівна
dc.contributor.author Дуб, Володимир Васильович
dc.date.accessioned 2024-04-30T05:55:52Z
dc.date.available 2024-04-30T05:55:52Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation Пазюк В. М., Петрова Ж. О., Дуб В. В. Економічні передумови до створення та техніко-економічне обґрунтування впровадження безвідходної технології переробки гарбуза // Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка: Науковий журнал. Вип. 17. – Одеса: Видавничий дім «Гельветика», 2023. – С. 73-79. ru
dc.identifier.issn 2708-0374
dc.identifier.issn 2708-0366
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/9345
dc.description.abstract У статті наведені економічні передумови створення нової сучасної технології із безвідходної переробки гарбуза. Проведено аналіз існуючих технологій, які не забезпечують повного циклу переробки гарбуза. Технологія з безвідходної переробки гарбуза передбачає три напрямки переробки з отриманням: насіння насіннєвого призначення, насіння харчового призначення та гарбузового порошку. Технологія включає в себе етапи підготовки сировини, сушіння, охолодження, подрібнення та сепарація (для гарбузового порошку), пакування. Відмінність даної технології від інших також полягає в розробці нових енергоефективних режимів сушіння. Вказано, що для переробки гарбуза та насіння харчового призначення є доцільним використовувати режим сушіння 80/60°С, для насіння насіннєвого призначення - 60/40°С. Розрахунок техніко-економічних показників переробки гарбуза проведений на трьох технологічних лініях різної продуктивності. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Видавничий дім «Гельветика» ru
dc.relation.ispartofseries Економіка;17
dc.subject гарбуз, насіння, технології, енергоефективність, режими сушіння, собівартість. ru
dc.title Економічні передумови до створення та техніко-економічне обґрунтування впровадження безвідходної технології переробки гарбуза ru
dc.type Animation ru


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу