Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Пазюк, Вадим Михайлович | |
dc.contributor.author | Петрова, Жанна Олександрівна | |
dc.contributor.author | Дуб, Володимир Васильович | |
dc.date.accessioned | 2024-04-30T05:55:52Z | |
dc.date.available | 2024-04-30T05:55:52Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.citation | Пазюк В. М., Петрова Ж. О., Дуб В. В. Економічні передумови до створення та техніко-економічне обґрунтування впровадження безвідходної технології переробки гарбуза // Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка: Науковий журнал. Вип. 17. – Одеса: Видавничий дім «Гельветика», 2023. – С. 73-79. | ru |
dc.identifier.issn | 2708-0374 | |
dc.identifier.issn | 2708-0366 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/9345 | |
dc.description.abstract | У статті наведені економічні передумови створення нової сучасної технології із безвідходної переробки гарбуза. Проведено аналіз існуючих технологій, які не забезпечують повного циклу переробки гарбуза. Технологія з безвідходної переробки гарбуза передбачає три напрямки переробки з отриманням: насіння насіннєвого призначення, насіння харчового призначення та гарбузового порошку. Технологія включає в себе етапи підготовки сировини, сушіння, охолодження, подрібнення та сепарація (для гарбузового порошку), пакування. Відмінність даної технології від інших також полягає в розробці нових енергоефективних режимів сушіння. Вказано, що для переробки гарбуза та насіння харчового призначення є доцільним використовувати режим сушіння 80/60°С, для насіння насіннєвого призначення - 60/40°С. Розрахунок техніко-економічних показників переробки гарбуза проведений на трьох технологічних лініях різної продуктивності. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Видавничий дім «Гельветика» | ru |
dc.relation.ispartofseries | Економіка;17 | |
dc.subject | гарбуз, насіння, технології, енергоефективність, режими сушіння, собівартість. | ru |
dc.title | Економічні передумови до створення та техніко-економічне обґрунтування впровадження безвідходної технології переробки гарбуза | ru |
dc.type | Animation | ru |