DSpace Repository

Економічні передумови до створення та техніко-економічне обґрунтування впровадження безвідходної технології переробки гарбуза

Show simple item record

dc.contributor.author Пазюк, Вадим Михайлович
dc.contributor.author Петрова, Жанна Олександрівна
dc.contributor.author Дуб, Володимир Васильович
dc.date.accessioned 2024-04-30T05:55:52Z
dc.date.available 2024-04-30T05:55:52Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation Пазюк В. М., Петрова Ж. О., Дуб В. В. Економічні передумови до створення та техніко-економічне обґрунтування впровадження безвідходної технології переробки гарбуза // Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка: Науковий журнал. Вип. 17. – Одеса: Видавничий дім «Гельветика», 2023. – С. 73-79. ru
dc.identifier.issn 2708-0374
dc.identifier.issn 2708-0366
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/9345
dc.description.abstract У статті наведені економічні передумови створення нової сучасної технології із безвідходної переробки гарбуза. Проведено аналіз існуючих технологій, які не забезпечують повного циклу переробки гарбуза. Технологія з безвідходної переробки гарбуза передбачає три напрямки переробки з отриманням: насіння насіннєвого призначення, насіння харчового призначення та гарбузового порошку. Технологія включає в себе етапи підготовки сировини, сушіння, охолодження, подрібнення та сепарація (для гарбузового порошку), пакування. Відмінність даної технології від інших також полягає в розробці нових енергоефективних режимів сушіння. Вказано, що для переробки гарбуза та насіння харчового призначення є доцільним використовувати режим сушіння 80/60°С, для насіння насіннєвого призначення - 60/40°С. Розрахунок техніко-економічних показників переробки гарбуза проведений на трьох технологічних лініях різної продуктивності. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Видавничий дім «Гельветика» ru
dc.relation.ispartofseries Економіка;17
dc.subject гарбуз, насіння, технології, енергоефективність, режими сушіння, собівартість. ru
dc.title Економічні передумови до створення та техніко-економічне обґрунтування впровадження безвідходної технології переробки гарбуза ru
dc.type Animation ru


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account