DSpace Repository

ВПЛИВ ТЕМПЕРАТУРНОГО РЕЖИМУ ОХОЛОДЖЕННЯ НА ТРИВАЛІСТЬ ЗБЕРІГАННЯ М’ЯСНОЇ СИРОВИНИ

Show simple item record

dc.contributor.author Левченко, М.В.
dc.date.accessioned 2024-02-01T12:27:35Z
dc.date.available 2024-02-01T12:27:35Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.issn 2786-4596
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/9132
dc.description.abstract У статті наведено визначення впливу температури охолодження на якісні характери- стики м’яса різних видів сільськогосподарської сировини. Від способу та умов зберігання залежать не лише якісна характеристика м’яс- ної сировини, а й економічні показники процесу виробництва. На практиці, найчастіше застосовують два типи: охолоджування або заморожування однофазним методом (коли м’ясо в парному стані заморожують безпосередньо після первинної обробки), чи двофаз- ним методом (коли м’ясо заморожують після попереднього охолодження). Визначені органолептичні показники, які чітко характеризують якість холодової обробки м’ясної сировини за різних технологічних параметрів. Встановлено, що ялови- чина, свинина, курятина, м’ясо нутрії, кроля та шпик зберігають ознаки свіжості мак- симально до 4 днів (при температурі 0…+4 °С і відносній вологості повітря 70…75%). Субпродукти за таких умов краще зберігають свої органолептичні властивості термі- ном до 2-х днів. ru
dc.publisher Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки ru
dc.relation.ispartofseries Випуск 5;
dc.subject ’ясо, охолодження, заморожування, зберігання. ru
dc.title ВПЛИВ ТЕМПЕРАТУРНОГО РЕЖИМУ ОХОЛОДЖЕННЯ НА ТРИВАЛІСТЬ ЗБЕРІГАННЯ М’ЯСНОЇ СИРОВИНИ ru


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account